Hoe Maak Je Een Powerpointpresentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Powerpointpresentatie
Hoe Maak Je Een Powerpointpresentatie

Video: Hoe Maak Je Een Powerpointpresentatie

Video: Hoe Maak Je Een Powerpointpresentatie
Video: Hoe maak je een PowerPoint presentatie? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, April
Anonim

Idee, onderzoekswerk, fototentoonstelling en andere werken vereisen een goede visuele presentatie, aangezien een persoon de meeste informatie visueel waarneemt. Voor het maken van beeldmateriaal wordt gebruik gemaakt van het Powerpoint-programma waarin de presentatie is gemaakt. Het kost niet veel tijd om het onder de knie te krijgen.

Hoe maak je een powerpointpresentatie
Hoe maak je een powerpointpresentatie

Powerpoint wordt het meest gebruikt voor het maken van presentaties, aangezien het is opgenomen in het standaard Microsoft Office-pakket. Deze software is al vele jaren in ontwikkeling en het aantal beschikbare functies en effecten groeit voortdurend.

Hoe maak ik een presentatie?

Zodra u Powerpoint opent, ziet u veel knoppen en tabbladen op de bovenste bedieningsbalk. De belangrijkste knop is "Create Slide", deze bevindt zich op het tabblad "Home". Als u op het driehoekje naast de knop klikt, valt er een menu uit, waarin u het type van de gemaakte dia kunt selecteren. In de regel moet de titeldia eerst komen. Op een nieuwe dia kunt u elke tekst schrijven, net als in een teksteditor. Klik gewoon op het gebied waar u de tekst wilt maken. De tekst in kolommen en regels wordt op dezelfde manier bewerkt als de tekst in het Word-programma.

Om een afbeelding, tabel of ander object op een dia in te voegen, moet u naar het tabblad "Invoegen" gaan. Kies de knoppen die je nodig hebt - ze zijn allemaal intuïtief en ondertekend in het Russisch. Het invoegen gebeurt op een standaard manier, zoals in veel programma's van Microsoft-producten.

Als u vooraf een van de voorgestelde diasjablonen hebt geselecteerd, hoeft u niet naar het tabblad Invoegen te gaan om een afbeelding of voorkeursobject toe te voegen, omdat u eenvoudig op het gebied van de dia kunt klikken om het gewenste object te plaatsen.

Hoe maak ik een achtergrond in mijn presentatie?

Op het tabblad "Ontwerp" kunt u experimenteren met verschillende prestaties van de dia-achtergrond en andere extra functies van het programma om het uiterlijk van de dia te wijzigen. Het tabblad Animatie zal ook voor deze doeleinden dienen. En om te zien hoe de voltooide presentatie er in zijn geheel uit zal zien, moet u het tabblad "Diavoorstelling" raadplegen. Ook hier is alle functionaliteit intuïtief eenvoudig en duidelijk.

Om uw foto als achtergrond te maken, kunt u de functionaliteit gebruiken die wordt geboden door op de rechtermuisknop te drukken. Selecteer de regel "achtergrondindeling" en voer de nodige acties uit - u kunt een vulling kiezen, een textuur of een afbeelding plaatsen. Inclusief, kunt u uw eigen tekening uploaden. Er is een handige optie om wijzigingen toe te passen op de hele presentatie. Als u voor slechts één dia een specifieke achtergrond moet maken, zal dit geen problemen opleveren.

Vergeet niet het bestand op te slaan om uw werk niet spoorloos te verliezen. Opslaan werkt op dezelfde manier als andere Microsoft-producten.

Aanbevolen: