Hoe Het Wisselbestand Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wisselbestand Te Verhogen
Hoe Het Wisselbestand Te Verhogen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verhogen

Video: Hoe Het Wisselbestand Te Verhogen
Video: What is a Paging File or Pagefile as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Een wisselbestand is een speciaal bestand op de harde schijf dat is ontworpen om delen van actieve programma's en bestanden op te nemen die niet in het RAM passen. De grootte van dit bestand kan worden aangepast op basis van uw eigen behoeften.

Hoe het wisselbestand te verhogen
Hoe het wisselbestand te verhogen

instructies:

Stap 1

Doorgaans controleert het besturingssysteem automatisch de grootte van het wisselbestand. Als het systeem waarschuwt voor een gebrek aan virtueel geheugen, moet de grootte van dit bestand krachtig worden vergroot of moet de hoeveelheid RAM worden vergroot. Om de grootte van het wisselbestand te wijzigen, opent u het menu Start en selecteert u Configuratiescherm. In het geopende venster volgt u de link "Alle elementen van het configuratiescherm" en vervolgens "Systeem". Selecteer het menu-item "Geavanceerde systeeminstellingen".

Stap 2

Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend. Ga naar het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Ga in het venster "Prestatie-opties" naar het tabblad "Geavanceerd". Klik op de knop Wijzigen … in het gedeelte Virtueel geheugen.

Stap 3

Schakel in het geopende venster "Virtueel geheugen" het selectievakje "Paginabestandsgrootte automatisch selecteren" uit en selecteer vervolgens de schijf waarop u het wisselbestand wilt plaatsen. Geef in de velden "Maximale grootte" en "Oorspronkelijke grootte" de vereiste waarden op voor het gegenereerde bestand en klik op OK.

Stap 4

Als, als gevolg van wijzigingen in het wisselbestand, de grootte is verkleind, verschijnt er een venster met een bericht over de noodzaak om het systeem opnieuw op te starten, klik drie keer op OK. Klik in het Microsoft Windows-venster op de knop Nu opnieuw opstarten.

Aanbevolen: