De Computernaam Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

De Computernaam Wijzigen In Windows 7
De Computernaam Wijzigen In Windows 7

Video: De Computernaam Wijzigen In Windows 7

Video: De Computernaam Wijzigen In Windows 7
Video: W8 Computernaam wijzigen 2024, Maart
Anonim

De naam van een personal computer in Windows-besturingssystemen wordt gebruikt om deze op het netwerk te identificeren. De computernaam moet uniek zijn binnen het thuisnetwerk. De gebruiker kan de computernaam op elk moment naar eigen inzicht wijzigen.

De computernaam wijzigen in Windows 7
De computernaam wijzigen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Open de computerbibliotheek en klik op de knop Systeemeigenschappen in het bovenste menu. Er wordt een venster geopend om basisinformatie over uw computer te bekijken. U kunt het venster "Systeem" ook openen door het menu "Start" te openen en de zoektekst "systeem" in te voeren in de zoekbalk "Programma's en bestanden zoeken". Selecteer in de lijst met resultaten de regel "Systeem".

Stap 2

Klik in het gedeelte "Computernaam, domeinnaam en werkgroepinstellingen" op de regel "Instellingen wijzigen". Het venster Systeemeigenschappen wordt geopend.

Stap 3

Activeer in het venster dat verschijnt het tabblad "Computernaam". Dit tabblad geeft informatie weer over de computer die is gebruikt om deze op het netwerk te identificeren.

Stap 4

Klik in het geopende tabblad op de knop "Wijzigen …". Het venster "Computernaam of domein wijzigen" wordt geopend.

Stap 5

Voer in het tekstvak Computernaam een nieuwe ID in en klik op OK.

Stap 6

De computernaam wordt vaak de naam van het gebruikersaccount genoemd, d.w.z. de naam die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het menu Start en bij het opstarten van de computer in het accountselectieblok. Om de accountnaam te wijzigen, opent u het menu Start. Daarin klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de gebruikersaccountafbeelding in het bovenste deel van het menu. Er wordt een venster geopend om wijzigingen in het account aan te brengen.

Stap 7

In het geopende venster klikt u op de regel "Wijzig uw accountnaam" en typt u de gewenste tekst in het tekstvak "Nieuwe accountnaam". Klik op de knop Naam wijzigen. De accountnaam verandert in een nieuwe en wordt weergegeven in het menu Start.

Aanbevolen: