Hoe Installeer Ik Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows
Hoe Installeer Ik Windows

Video: Hoe Installeer Ik Windows

Video: Hoe Installeer Ik Windows
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het programma dat de computer bestuurt, waarmee u toepassingen kunt uitvoeren, de beveiliging van het werken met gegevens waarborgt en vele andere functies uitvoert, wordt het besturingssysteem genoemd. Het installeren van het Windows-besturingssysteem gaat meestal automatisch, maar er zijn een aantal stappen die de gebruiker moet volgen.

Hoe installeer ik Windows
Hoe installeer ik Windows

Noodzakelijk

  • -Windows installatie schijf:
  • -apparaat voor het lezen van cd/dvd-schijven.

instructies:

Stap 1

Plaats de Windows-installatieschijf in uw cd/dvd-station en start uw computer opnieuw op. Wanneer het bericht "Druk op een willekeurige toets om van cd op te starten" verschijnt, drukt u op een willekeurige toets op het toetsenbord. Als alternatief kan de F8-toets worden gebruikt.

Stap 2

Wanneer beschikbare taken verschijnen, gebruikt u de pijltoetsen omhoog en omlaag op uw toetsenbord om te navigeren, selecteert u Windows installeren in de lijst en drukt u op Enter.

Stap 3

Lees en accepteer de licentieovereenkomst. Selecteer de schijf waarop het besturingssysteem zal worden geïnstalleerd, bevestig de selectie door op de Enter-toets te drukken. Selecteer vervolgens de methode voor het formatteren van de schijf die u hebt gekozen, druk op de Enter-toets en wacht tot het formatteringsproces is voltooid en de installatiegegevens zijn gekopieerd.

Stap 4

De computer zal opnieuw opstarten. Stel na het opnieuw opstarten alle noodzakelijke parameters in waar de computer om zal vragen: "Regionale en taalopties", "Instelling programma-eigendom" enzovoort. Voer desgevraagd de productcode in die u vindt in de doos van de Windows-installatieschijf of in de bijgevoegde bijsluiter.

Stap 5

Voer desgevraagd ook gegevens in de velden "Computernaam en beheerderswachtwoord", "Netwerkinstellingen", "Werkgroep" en andere in. Daarna worden de bestanden die nodig zijn voor de juiste werking van het besturingssysteem naar uw computer gekopieerd. In de linkerhoek van het venster kunt u volgen in welke fase het installatieproces zich bevindt. In het midden van het scherm leest u informatie over nieuwe functies in Windows.

Stap 6

Na het kopiëren van alle benodigde gegevens, zal de computer opnieuw opstarten. Druk op geen enkele toets, het programma doet alles vanzelf. Wacht terwijl het besturingssysteem alle apparaten detecteert die op de computer zijn aangesloten en verwijder vervolgens de installatieschijf uit het cd-station.

Stap 7

Pas het uiterlijk van het "Bureaublad", schermelementen, lettertypen en de weergave van andere systeemcomponenten naar wens aan met behulp van het "Configuratiescherm" of door het eigenschappenvenster van het gewenste apparaat of de gewenste map op te roepen.

Aanbevolen: