Wat Is Een Besturingssysteem?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Besturingssysteem?
Wat Is Een Besturingssysteem?

Video: Wat Is Een Besturingssysteem?

Video: Wat Is Een Besturingssysteem?
Video: Wat is een besturingssysteem? 2024, April
Anonim

Een besturingssysteem is een reeks programma's die zijn ontworpen om de computerbewerkingen van een computer te besturen. het fungeert als intermediair tussen de hardware en de gebruiker. Als u dit artikel nu vanaf een beeldscherm leest, is er dus een besturingssysteem op uw computer geïnstalleerd.

Wat is een besturingssysteem?
Wat is een besturingssysteem?

instructies:

Stap 1

Met zijn hulp kan de gebruiker de computer besturen. Het besturingssysteem is grofweg het belangrijkste programma. Stuurprogramma's en programma's worden in het besturingssysteem geïnstalleerd om computerapparaten te besturen. Het bepalen van de versie van het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd, is vrij eenvoudig. Systemen van de Windows-familie zijn wijdverbreid. Heel vaak wordt de versie aangegeven op het canvas van het bureaublad, namelijk in de rechterbenedenhoek.

Stap 2

U kunt er ook achter komen wanneer u de applet Systeemeigenschappen uitvoert. Ga hiervoor terug naar uw bureaublad en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. U kunt deze applet ook starten door op de sneltoets Win (met een vensterafbeelding) + PauseBreak te drukken.

Stap 3

In het geopende venster wordt naast de hoofdconfiguratiegegevens van de computer ook de versie van het besturingssysteem aangegeven. Sommige gebruikers zijn gewend om de versie te detecteren wanneer het systeem opstart. Als je nog niet zo goed thuis bent in besturingssystemen of de versie ervan niet kunt bepalen, heb je hoogstwaarschijnlijk een systeem van de Linux-familie op je computer geïnstalleerd, dat nu minder gebruikelijk is dan Windows. In de regel worden Linux-systemen door gewone gebruikers genegeerd, omdat: ermee werken lijkt niet helemaal op werken in Windows.

Stap 4

Ga na het opstarten van het systeem naar het bureaublad en druk op de toetsencombinatie Ctrl + alt="Image" + T. Voer in het geopende venster van het programma "Terminal" het commando "uname -a" in zonder aanhalingstekens en druk op de Enter-toets. U ziet informatie over de Linux-kernel en een specifieke assembly. U kunt meer te weten komen over uw besturingssysteem op de officiële website, hiervoor moet u de systeemversie in een leeg veld van een zoekmachine invoeren.

Aanbevolen: