Meerdere Besturingssystemen Installeren

Inhoudsopgave:

Meerdere Besturingssystemen Installeren
Meerdere Besturingssystemen Installeren

Video: Meerdere Besturingssystemen Installeren

Video: Meerdere Besturingssystemen Installeren
Video: Met meerdere gebruikers in Windows 10 inloggen 2024, Mei
Anonim

Om meerdere besturingssystemen goed op één computer te installeren, is het belangrijk om verschillende regels te volgen. Eerst moet u de systemen in een bepaalde volgorde installeren. Ten tweede kunnen systemen niet op dezelfde harde schijfpartitie worden geïnstalleerd.

Meerdere besturingssystemen installeren
Meerdere besturingssystemen installeren

Noodzakelijk

  • - OS-distributies;
  • - Partitie Magie

instructies:

Stap 1

Bewaar alle belangrijke bestanden en instellingen op een apart medium. Partitioneren en vervolgens formatteren wist alle gegevens op de schijf.

Stap 2

Vervolgens moet u de schijf partitioneren en formatteren. Distributies van moderne besturingssystemen hebben hun eigen hulpprogramma's voor schijfpartitionering. U kunt het programma Partition Magic van derden gebruiken, dat een handige en functionele interface biedt voor bewerkingen met harde schijven.

Stap 3

Als u tegelijkertijd Windows- en Linux-systemen moet installeren, installeer dan eerst het systeem van Microsoft, anders moet u bovendien de overschreven Linux-bootloader herstellen.

Stap 4

Voor Windows is één NTFS-partitie voldoende. Formatteer de benodigde ruimte op de harde schijf en installeer het besturingssysteem.

Stap 5

Nadat de Windows-installatie is voltooid, installeert u Linux, dat zijn eigen krachtige schijfpartitioneringstool heeft. Het zal de vrije ruimte zelf formatteren en de 3 benodigde partities van de bijbehorende bestandssystemen maken. Na installatie zal een loader verschijnen (LILO of Grub, afhankelijk van de distributiefamilie en de versie ervan). Wanneer de computer opstart, wordt automatisch het venster voor het selecteren van het besturingssysteem gestart.

Stap 6

Om de OS-selectie inactieve tijd of menuvolgorde te bewerken, moet u het bootloader-bestand in Linux bewerken. Om dit te doen, open Terminal, voer het commando "sudo gedit /boot/grub/grub.cfg" in. Verwissel in de editor de benodigde blokken, bestudeer de syntaxis zorgvuldig en verlies geen enkel haakje uit het oog. Bewaar het bestand. Lader bewerkt.

Stap 7

LILO wordt op een vergelijkbare manier bewerkt, alleen het configuratiebestand bevindt zich in de map /etc/lilo.conf.

Aanbevolen: