Hoe Labels Een Transparante Achtergrond Hebben?

Inhoudsopgave:

Hoe Labels Een Transparante Achtergrond Hebben?
Hoe Labels Een Transparante Achtergrond Hebben?

Video: Hoe Labels Een Transparante Achtergrond Hebben?

Video: Hoe Labels Een Transparante Achtergrond Hebben?
Video: SanderHelpt #24 - Hoe maak (gratis) je een foto transparant! 2024, April
Anonim

Het uiterlijk van het Windows-bureaublad zorgt voor een bepaalde sfeer wanneer u uw computer gebruikt voor werk of ontspanning. En op zich kan het ontwerpen van het uiterlijk van de elementen een interessante activiteit zijn. Het belangrijkste onderdeel na de achtergrondafbeelding zijn snelkoppelingen op het bureaublad, en de aanwezigheid van een achtergrondvulling onder hun bijschriften kan het uiterlijk sterk bederven. Het systeem heeft verschillende instellingen die de achtergrond van pictogramlabels transparant maken.

Hoe labels een transparante achtergrond hebben?
Hoe labels een transparante achtergrond hebben?

instructies:

Stap 1

Open het onderdeelvenster Systeemeigenschappen. Open hiervoor het contextmenu door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad te klikken en het laagste item daarin te selecteren - "Eigenschappen". Als de weergave van deze snelkoppeling op uw systeem is uitgeschakeld, open dan het hoofdmenu op de knop "Start" en klik met de rechtermuisknop op het item "Computer" - dit is hetzelfde systeemelement en het contextmenu met het item "Eigenschappen" zal er precies hetzelfde uitzien. Vindt u daar om de een of andere reden het gewenste item niet, gebruik dan de sneltoetscombinatie WIN + Pauze.

Stap 2

Ga naar het venster met systeemeigenschappen op het tabblad "Geavanceerd" en klik op een van de knoppen met het label "Opties", die in het gedeelte "Prestaties" is geplaatst.

Stap 3

Vink het vakje aan voor "Speciale effecten" als het er niet is. Zoek vervolgens in de lijst met effecten onder dit veld de regel "Slagschaduwen van bureaubladpictogrammen". Vink het bijbehorende selectievakje aan en klik op de knop "OK".

Stap 4

Als dit niet genoeg is, kunt u in Windows XP met de rechtermuisknop op de ruimte op het bureaublad klikken die vrij is van snelkoppelingen en Eigenschappen selecteren in het contextmenu.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Bureaublad" van het geopende venster en klik op de knop "Bureaublad aanpassen" om een extra venster met de titel "Desktopelementen" te openen.

Stap 6

Klik op het tabblad Web en schakel het selectievakje Desktop-items bevriezen uit. Schakel vervolgens de selectievakjes van alle regels van de lijst "Webpagina's" uit.

Stap 7

Sluit beide vensters met instellingen voor weergave-eigenschappen door in elk van hen op de "OK"-knoppen te klikken.

Stap 8

Een andere mogelijke reden kan zijn dat het systeem de modus voor hoog contrast gebruikt. De bijbehorende OS-instelling kan worden geannuleerd via het Windows Configuratiescherm. Open het hoofdmenu op de Start-knop, start het Configuratiescherm en klik op de koppeling Toegankelijkheid.

Stap 9

Klik op de link "Tekstcontrast en schermkleur aanpassen" in het gedeelte "Een taak selecteren".

Stap 10

Schakel het selectievakje Hoog contrast uit en klik op OK.

Aanbevolen: