Hoe De GUI Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De GUI Te Starten
Hoe De GUI Te Starten

Video: Hoe De GUI Te Starten

Video: Hoe De GUI Te Starten
Video: Java GUI Tutorial - Make a GUI in 13 Minutes 2024, Mei
Anonim

Als u tijdens de installatie van het Linux-besturingssysteem (een van zijn typen) de instelling van de grafische modus niet hebt opgegeven, worden alle werkzaamheden voor het instellen van het systeem en het werk zelf op de computer via de opdrachtregel uitgevoerd. Dit is zo'n ongewoon zwart scherm voor Windows-gebruikers. U kunt de GUI echter handmatig starten.

Hoe de GUI te starten
Hoe de GUI te starten

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

In het Rad Hat Linux-besturingssysteem wordt de grafische shell gestart met behulp van het xinit-commando dat in de console is ingevoerd als de root-supergebruiker. Als u het wachtwoord voor dit account niet weet, moet u helaas in de opdrachtregel werken. Als u een wachtwoord heeft, kunt u in volledige modus werken, dat wil zeggen met beheerdersrechten.

Stap 2

In het Ubuntu-besturingssysteem van de Linux-familie kunt u de grafische shell ook vanaf de opdrachtregel activeren. U hebt opnieuw superuser-rechten nodig om de opdracht sudo apt-get install ubuntu-desktop in te voeren. Voer opdrachten zorgvuldig in. In dit besturingssysteem worden bijna alle acties uitgevoerd met behulp van opdrachten, dus u zult zich aan dergelijke acties moeten aanpassen.

Stap 3

Als de shell niet is geladen en de console een pakketfout heeft gegenereerd, update dan de systeembestanden. Voer hiervoor het commando sudo apt-get update in. Na het downloaden van de benodigde pakketten (en dit zal veel tijd kosten, afhankelijk van de snelheid van het internet), start u de grafische interface met het sudo gdm start commando. Als u het moeilijk vindt om een grote hoeveelheid informatie te downloaden, installeer dan het grafische shell-pakket zonder extra extensies met het commando sudo aptitude install --no-install-recommends ubuntu-desktop of sudo apt-get install xubuntu-desktop.

Stap 4

De moderne grafische interface van besturingssystemen van de Linux-familie is zeer goed doordacht en handig. Elk element is aanpasbaar aan de smaak en wensen van de gebruiker. Bekijk de handleidingen om deze wijzigingen in de shell aan te brengen. Elk besturingssysteem heeft zijn eigen grafische interface en in de regel heeft elk besturingssysteem veel van zijn positieve en negatieve kanten.

Aanbevolen: