Hoe De Taalbalk Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Uit Te Schakelen
Hoe De Taalbalk Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Taalbalk Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Taalbalk Uit Te Schakelen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Met behulp van de taalbalk kan de gebruiker eenvoudig typtaken uitvoeren en van toetsenbordindeling wisselen. Het pictogram van de taalbalk kan overal op het "bureaublad" worden geplaatst, vaak wordt het in het systeemvak op de "taakbalk" geplaatst. Als u deze tool niet nodig heeft, kunt u de taalbalk verbergen of sluiten.

Hoe de taalbalk uit te schakelen
Hoe de taalbalk uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Als u de taalbalk in het systeemvak van de "Taakbalk" wilt plaatsen, verplaatst u de muiscursor naar het pictogram, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Minimaliseren" in het vervolgkeuzemenu of klikt u op de [-]-knop in de taalbalk in de rechterbovenhoek.

Stap 2

Als u de taalbalk wilt uitschakelen en deze van het "bureaublad" wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u de opdracht "Sluit de taalbalk" in het vervolgkeuzemenu. Deze sluiting verwijdert de tekstinvoerservices niet. Hetzelfde kan op een andere manier worden gedaan.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop in een vrije ruimte van de "Taakbalk". Selecteer "Werkbalken" in het vervolgkeuzemenu. Verwijder in het uitgevouwen submenu de markering uit het item "Taalbalk" door erop te klikken met de linkermuisknop. U kunt op dezelfde manier terugkeren naar de weergave van de taalbalk.

Stap 4

Om de weergave van de taalbalk aan te passen, opent u vanuit het menu "Start" het "Configuratiescherm". Selecteer in de categorie Datum, Tijd, Regio en Taal het pictogram Regionale en Taalopties. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Talen" en klik op de knop "Details".

Stap 5

In het extra venster "Taal- en tekstinvoerservices" dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Opties" en klikt u op de knop "Taalbalk" in het gedeelte "Instellingen" (onderaan het venster). Schakel in het venster Taalbalkopties de selectievakjes Taalbalk weergeven op bureaublad en Extra taakbalkpictogram uit.

Stap 6

Klik op de knop OK in het venster Taalbalkopties, de knop Toepassen in het venster Talen en tekstservices en de knop Toepassen in het dialoogvenster Regionale en taalopties. Sluit het laatste venster door op de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: