Windows Installeren Vanaf Een Dvd-station

Inhoudsopgave:

Windows Installeren Vanaf Een Dvd-station
Windows Installeren Vanaf Een Dvd-station

Video: Windows Installeren Vanaf Een Dvd-station

Video: Windows Installeren Vanaf Een Dvd-station
Video: Running Windows 10 on a DVD disc 2024, Mei
Anonim

Meestal worden cd-/dvd-stations van een computer gebruikt om een nieuw besturingssysteem te installeren - het is voor fabrikanten het handigst om OS-distributies op dergelijke media te distribueren. De installatieprocedure duurt meestal een half uur tot een uur, het is niet bijzonder moeilijk, maar vereist een beetje voorbereidende BIOS-setup.

Windows installeren vanaf een dvd-station
Windows installeren vanaf een dvd-station

instructies:

Stap 1

Wijzig de volgorde in het BIOS om apparaten te pollen, zodat het dvd-station hoger in de wachtrij staat dan de harde schijf van uw computer. Om dit te doen, moet u een herstart starten en wachten op de prompt om op de Delete-toets (of f1, f2, f10, Esc, enz.) in de linkerbenedenhoek van het scherm te drukken om de BIOS-instellingen in te voeren (Druk op DEL om ga naar Instellingen). Nadat u op de vereiste knop hebt gedrukt, zoekt u de sectie met de gewenste instelling in uw BIOS-versie - dit kan de sectie Boot of Advanced zijn, en de instelling zelf kan Boot Device Select, Boot Sequence of Boot Drive Order worden genoemd. In ieder geval moet u de regel CD / DVD-ROM Drive op de eerste plaats in de lijst plaatsen.

Stap 2

Plaats de dvd met de distributie van het besturingssysteem in de lezer en verlaat vervolgens het BIOS-instellingenpaneel, waarbij u bevestigend antwoordt op de vraag over de noodzaak om de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Er zal een nieuwe herstartcyclus van de computer beginnen en, afhankelijk van de BIOS-versie, kan er een bevestigingsbericht op het scherm verschijnen om vanaf dvd op te starten - druk op een willekeurige knop en het voorbereidingsproces voor de installatie van het besturingssysteem zal beginnen.

Stap 3

Selecteer de partitie waar u het nieuwe besturingssysteem wilt installeren - deze vraag zal worden gesteld door het installatieprogramma. Zodra je je keuze hebt gemaakt, heb je de mogelijkheid om deze partitie te formatteren of het bestaande bestandssysteem te behouden. Als de geselecteerde partitie de NTFS-indeling heeft, bespaart u installatietijd als u weigert opnieuw te formatteren. Wanneer de harde schijf gereed is voor installatie van het besturingssysteem, zal het installatieprogramma de computer opnieuw opstarten en de installatieprocedure starten.

Stap 4

Afhankelijk van de specifieke distributie kan het installatieprogramma onderweg vragen stellen over de noodzaak om verschillende apparaatstuurprogramma's te installeren, die u moet beantwoorden. De computer zal automatisch het vereiste aantal keren opnieuw opstarten en vervolgens wordt u gevraagd de licentiegegevens in te voeren - doe het.

Stap 5

Tijdens de installatie probeert het besturingssysteem alle apparaten te identificeren die op uw computer zijn geïnstalleerd, van het moederbord tot de muizen en joysticks die zijn aangesloten op USB-poorten. In de meeste gevallen slaagt het besturingssysteem erin om de hardware correct te detecteren en de benodigde stuurprogramma's te selecteren, maar u moet op zijn minst installatieschijven voor het moederbord en de videokaart hebben voor het geval het besturingssysteem ze niet kan herkennen.

Aanbevolen: