Hoe Maak Je Een Schoolrapport?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schoolrapport?
Hoe Maak Je Een Schoolrapport?

Video: Hoe Maak Je Een Schoolrapport?

Video: Hoe Maak Je Een Schoolrapport?
Video: Hoe maak je Rapport? 2024, Mei
Anonim

Leerlingen van scholen, studenten moeten vaak verschillende werken schrijven en toespraken voorbereiden. Het kan zijn als een essay, scriptie, scriptie of gewoon een bericht over een specifiek onderwerp. Het rapport wordt meestal in welke vorm dan ook opgesteld, maar toch zijn er enkele vereisten waarmee rekening moet worden gehouden.

Hoe maak je een schoolrapport?
Hoe maak je een schoolrapport?

Noodzakelijk

vaardigheden in Word

instructies:

Stap 1

Start MS Word om uw rapport te voltooien. Kopieer de tekst van uw rapport in het document. Hij moet beginnen met een inleiding, waarin het nodig is om de inhoud van zijn toespraak kort te beschrijven, om de luisteraar te interesseren. Het totale volume van de tekst van het rapport mag niet groter zijn dan vijf afgedrukte A4-pagina's (paginaformaat - 210 mm bij 207 mm). Dit omvat ook tabellen, figuren, annotaties, links.

Stap 2

Om het velformaat in te stellen, gaat u naar het menu "Bestand" - "Pagina-instelling", selecteert u het tabblad "Paginaformaat", stelt u A4 in. Ga vervolgens naar het tabblad "Marges" en stel de volgende marges in voor het opmaken van het rapport in elektronische vorm: linkermarge - 21 millimeter, boven- en ondermarge - elk 20 millimeter, rechtermarge - 21 millimeter. Klik op de knop "Toepassen".

Stap 3

Voer de titel van het rapport in op de eerste regel van het blad. Selecteer het, stel de lettergrootte in - 16 pt op de werkbalk "Opmaak" of in het menu-item "Opmaak" - "Lettertype".

Stap 4

Gebruik sneltoetsen om de tekst van het rapport op te maken, met name de titel: Ctrl + B om de tekst vet te maken en Shift + F3 om in hoofdletters te schrijven, Ctrl + E - zet de titeltekst in het midden. Voer op de volgende regel de achternaam van de auteur in, gebruik een lettergrootte van 14 pt, de initialen moeten achter de achternaam staan en daarvan gescheiden worden door een spatie.

Stap 5

Voltooi het ontwerp van de schoolrapporttoets. Gebruik hiervoor de volgende opmaakopties: lettergrootte - 14 pt (Opmaakwerkbalk of Opmaak - Lettertype), regelafstand - enkel (Opmaak - Alinea).

Stap 6

Voer formules in met behulp van de ingebouwde vergelijkingseditor. Bij het toevoegen van tabellen wordt de naam ervoor ingevoerd. Als uw rapport foto's bevat, moeten deze onderaan in het midden worden ondertekend. De tekening zelf moet ook worden gecentreerd.

Stap 7

Plaats een bibliografie op het laatste blad. Stel de automatische nummering van de lijst in met de knop op de werkbalk "Opmaak" of het commando "Opmaak" - "Lijst". Sorteer de lijst alfabetisch met behulp van de juiste knop op de werkbalk Standaard.

Stap 8

Verwijzingen naar literatuur in de tekst van het rapport tussen vierkante haken in het formaat [1; C. 23-25], waarbij 1 het nummer van het boek uit de lijst is, en 23-25 de nummers van de pagina's waaruit het materiaal is overgenomen.

Aanbevolen: