Hoe Een Trojaans Virus Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trojaans Virus Te Verwijderen
Hoe Een Trojaans Virus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Trojaans Virus Te Verwijderen

Video: Hoe Een Trojaans Virus Te Verwijderen
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Het is heel goed mogelijk om aan te nemen dat niet iedereen zich de geschiedenis van het beleg van de stad Troje kan herinneren, maar de uitdrukking "Trojaans paard" is waarschijnlijk door iedereen gehoord. Het echte paard van Troje, waardoor Troje viel, was een groot houten paard, door de inwoners van Troje als een geschenk gezien, maar alleen de vijandelijke soldaten die erin verborgen waren, openden 's nachts de stadspoorten, lieten het leger binnen en de stad viel. Moderne Trojaanse paarden gedragen zich op een vergelijkbare manier, alleen zijn het niet de oude steden die het slachtoffer worden van de val, maar onze computers.

De trojan kan een serieuze bedreiging voor uw computer worden
De trojan kan een serieuze bedreiging voor uw computer worden

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een Trojaans paard een kwaadaardig virus te noemen dat een computer binnendringt en zichzelf vermomt als onschadelijke en zelfs nuttige programma's. De gebruiker downloadt zo'n programma en vermoedt niet eens dat er vijandige functies in de code zijn beschreven. Wanneer het programma wordt gelanceerd, wordt het Trojaanse paard in het computersysteem geïntroduceerd en begint het alle schandelijke dingen te creëren waarvoor het door de cybercriminelen is gemaakt. De gevolgen van een Trojaanse infectie kunnen heel verschillend zijn - van zenuwslopende, maar volledig ongevaarlijke bevriezingen tot het overdragen van uw gegevens aan fraudeurs en het veroorzaken van ernstige materiële schade. Het verschil tussen een trojan en een virus is dat de trojan niet in staat is zichzelf te kopiëren, wat betekent dat elk van hen door de gebruiker zelf in het systeem is geïntroduceerd. Antivirussen kunnen Trojaanse paarden volgen, maar speciale programma's doen het veel beter.

Stap 2

Bovendien bieden bijna alle antivirusleveranciers gratis hulpprogramma's aan om Trojaanse paarden op hun websites te vangen. Eset NOD, dr. Web, Kaspersky - elk van deze leveranciers kan de nieuwste versie van het programma aanbieden die uw ongenode gasten kan vangen. Tegelijkertijd is het erg belangrijk om nieuwe hulpprogramma's te gebruiken, omdat het leger van Trojaanse paarden elke dag wordt aangevuld met nieuwe, sluwere vertegenwoordigers, en eergisteren herkent het programma ze misschien gewoon niet. Soms is het zinvol om meerdere programma's te downloaden en het systeem er doorheen te laten lopen. Naast hulpprogramma's die worden geproduceerd door antivirusbedrijven, kunt u op internet ook antitrojans van minder bekende fabrikanten vinden, maar ze zijn niet minder effectief in het zoeken. Bijvoorbeeld AntiSpyWare, Ad-Aware, SpyBot en vele anderen. Als zelfstandige pogingen om de computer te genezen niet het gewenste resultaat opleveren, dan is het beter om de computer door te verwijzen naar een specialist die serieuzere maatregelen kan nemen.

Stap 3

Maar zoals u weet, is preventie de beste behandeling. Zoals hierboven vermeld, ontstaan Trojaanse paarden niet uit het niets; gebruikers downloaden ze zelf naar hun computer. Dit kan gebeuren bij het downloaden van onbekende bestanden, het klikken op dubieuze links, het openen van bestanden met onbekende inhoud in de mail. Gekraakte programma's zijn vooral gevaarlijk in termen van potentiële infectie. De kern van zo'n programma zal voor 99% geïnfecteerd zijn met een Trojaans virus, helaas is er geen gratis kaas. Daarom, waakzaamheid en voorzichtigheid - deze twee eigenschappen zullen betrouwbaarder zijn dan welke antivirus dan ook. Een goede antivirus met nieuwe databases, regelmatig scannen van je computer met speciale programma's zal het laatste gat dichten waardoor een Trojaans paard je zou kunnen besluipen.

Aanbevolen: