Hoe De Taalbalk Op Het Bureaublad Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taalbalk Op Het Bureaublad Te Herstellen
Hoe De Taalbalk Op Het Bureaublad Te Herstellen

Video: Hoe De Taalbalk Op Het Bureaublad Te Herstellen

Video: Hoe De Taalbalk Op Het Bureaublad Te Herstellen
Video: How To Fix Taskbar Not Working in Windows 10 2024, Mei
Anonim

In het geval van crashes in het Windows-besturingssysteem, kan het pictogram voor het wisselen van toetsenbordindelingen uit de lade verdwijnen. Om geen overlast te ervaren bij het werken met teksten, dien je de instellingen van de taalbalk te herstellen.

Hoe de taalbalk op het bureaublad te herstellen
Hoe de taalbalk op het bureaublad te herstellen

instructies:

Stap 1

Crashes in het Windows-besturingssysteem treden meestal op bij het installeren van nieuwe programma's, het updaten van het systeem of onder invloed van virussen en Trojaanse paarden. Veel gebruikers worden geconfronteerd met de situatie wanneer de schakelaar voor toetsenbordindeling uit de lade verdwijnt. Open om te herstellen: "Start" - "Configuratiescherm" - "Regionale en taalopties" - "Talen" - "Meer".

Stap 2

Selecteer het gedeelte "Opties", klik op de knop "Taalbalk". Vink het vakje aan naast 'Taalbalk weergeven op bureaublad'. Sla uw wijzigingen op, de lay-outindicator zou opnieuw in de lade moeten verschijnen.

Stap 3

Soms is de knop Taalbalk grijs. Dit gebeurt als het bestand ctfmon.exe, dat verantwoordelijk is voor het functioneren van het taalpaneel, niet actief is. Het bestand bevindt zich altijd in de map: С: / Windows / System32. Open deze map, zoek het bestand ctfmon.exe en voer het uit. De knop Taalbalk wordt beschikbaar. In dit geval wordt de startregel van het bestand toegevoegd aan het opstarten, bij elke systeemstart zal dit programma automatisch starten, zoals het gebeurde vóór de crash.

Stap 4

Als u om de een of andere reden de weergave van de lay-outindicator niet kunt herstellen, is er een heel eenvoudige manier om dit probleem te omzeilen - zoek op internet en installeer het Punto Switcher-programma. In tegenstelling tot de standaard toetsenbordindelingsschakelaar, biedt dit kleine hulpprogramma veel extra functies. De gebruikte lay-out wordt bijvoorbeeld mogelijk niet weergegeven in de vorm van combinaties van de letters Ru of En, maar in de vlaggen van Rusland en de Verenigde Staten, wat best handig is - om de huidige toetsenbordindeling te zien, hoeft u alleen maar om naar het pictogram te kijken.

Stap 5

Punto Switcher heeft een ingebouwd klembord, waarmee u autocorrectie kunt instellen. Het is mogelijk om eenvoudig een woord in de tekst te selecteren en op Win + S te drukken om het in Yandex te vinden. Er zijn uitgebreide opties voor het aanpassen van sneltoetsen en andere handige opties. Een goed geconfigureerde Punto Switcher is een handig en handig hulpmiddel.

Aanbevolen: