Hoe Ga Je Naar Het Albumblad?

Inhoudsopgave:

Hoe Ga Je Naar Het Albumblad?
Hoe Ga Je Naar Het Albumblad?

Video: Hoe Ga Je Naar Het Albumblad?

Video: Hoe Ga Je Naar Het Albumblad?
Video: Hoe Trek Je De Juiste Partner Aan | Ton Creemers 2024, Mei
Anonim

De richting van een documentpagina waarvan de breedte groter is dan de hoogte, wordt "liggend" of "liggend" genoemd. In de regel wordt in alle teksteditors bij het maken van een nieuw document standaard een andere oriëntatie gebruikt - "portret". Er zijn verschillende manieren om een afgedrukte pagina uit te vouwen.

Hoe ga je naar het albumblad?
Hoe ga je naar het albumblad?

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Als u Microsoft Office Word 2007 of 2010 gebruikt om met uw document te werken, gaat u naar het tabblad Pagina-indeling in het menu. Open de vervolgkeuzelijst "Oriëntatie" in de groep "Pagina-instellingen" en selecteer de regel "Landschap".

Stap 2

In Microsoft Word 2010 is er een extra optie om de paginarichting te wijzigen voordat het document naar de printer wordt verzonden. Open het menu door op de blauwe knop met het label "Bestand" te klikken, selecteer het gedeelte "Afdrukken". Er verschijnen twee frames aan de rechterkant van het venster, waarvan één een voorbeeld van de afgedrukte pagina bevat en de andere de afdrukinstellingen. Zoek de vervolgkeuzelijst in dit frame met het label "Portretoriëntatie" en vervang deze door "Landschapsoriëntatie".

Stap 3

Een andere manier om de liggende richting in te stellen, is door het gedetailleerde dialoogvenster voor pagina-instellingen te gebruiken. Om toegang te krijgen tot het dialoogvenster in Word 2007 en 2010, opent u de vervolgkeuzelijst "Velden" - deze bevindt zich links van de knop "Oriëntatie" die in de eerste stap is beschreven. Selecteer de onderste rij van de lijst, Aangepaste velden. Om hetzelfde dialoogvenster in Word 2003 op te roepen, opent u de sectie "Bestand" in het menu en selecteert u de regel "Pagina-instelling".

Stap 4

Selecteer op het tabblad "Marges" in het gedeelte "Oriëntatie" het item "landschap". Helemaal onderaan dit tabblad, naast het opschrift "Toepassen", is er een vervolgkeuzelijst, waarin standaard de waarde "op het hele document" is ingesteld. Naast dit item is er een regel in de lijst "tot het einde van het document" - gebruik deze om verschillende oriëntaties in te stellen voor verschillende pagina's van hetzelfde document.

Stap 5

U kunt ook de richting van het afgedrukte document wijzigen in de printerinstellingen. Open hiervoor het venster van het printerstuurprogramma - klik op de link "Printereigenschappen" in het dialoogvenster Verzenden naar afdrukken. Dit venster ziet er anders uit in verschillende modellen afdrukapparaten. Als u bijvoorbeeld in het Canon-laserprinterstuurprogramma de liggende afdrukstand wilt inschakelen, selecteert u het selectievakje 'liggend' op het tabblad dat standaard wordt geopend.

Aanbevolen: