Hoe De Achtergrond In Windows 8 Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Windows 8 Te Veranderen
Hoe De Achtergrond In Windows 8 Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond In Windows 8 Te Veranderen

Video: Hoe De Achtergrond In Windows 8 Te Veranderen
Video: Hoe moet je achtergrond veranderen . Windows 8 2024, Mei
Anonim

Achtergrond verandert in Windows 8 op vrijwel dezelfde manier als in Windows 7. De opties voor het aanpassen van het scherm zijn echter breder dan in eerdere versies van Windows. Een onervaren gebruiker kan in de war raken over de fijne kneepjes van het wijzigen van de achtergrond in Windows 8.

Achtergrond in Windows 8
Achtergrond in Windows 8

Verander de achtergrond stap voor stap

Om uw bureaubladachtergrond in Windows 8 te wijzigen, moet u eerst naar het Configuratiescherm gaan. Verplaats hiervoor de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van de monitor. Selecteer "Opties" in het pop-upmenu. Selecteer "Configuratiescherm" in de lijst die wordt geopend.

Rechtsboven staat een regel "View". Voor het gemak moet u hier het weergavetype "Grote pictogrammen" selecteren. Standaard is de weergave ingesteld op Categorie, wat misschien niet erg handig is om items te vinden. Wanneer de weergave Grote pictogrammen is geselecteerd, worden de items op het bedieningspaneel weergegeven als een lijst.

Open het venster "Weergave" uit de lijst met elementen. Ga in het geopende venster naar het menu "Personalisatie" onderaan in de linkerkolom. Hier kun je een kant-en-klaar thema kiezen om tegelijkertijd de achtergrond, screensaver en systeemgeluiden te wijzigen. Je kunt ook je eigen thema maken.

Als u alleen de bureaubladachtergrond wilt wijzigen, klikt u op Bureaubladachtergrond. Selecteer in het venster "Bureaubladachtergrond selecteren" dat wordt geopend een afbeelding voor de achtergrond. U kunt een afbeelding kiezen uit de map Windows Desktop Backgrounds of de gewenste afbeelding op een andere locatie zoeken. Om een afbeelding van een andere locatie te vinden, moet u op "Bladeren" klikken en een map met afbeeldingen selecteren.

Als u één afbeelding als achtergrond selecteert, blijft dit de permanente achtergrond totdat de achtergrond handmatig opnieuw wordt gewijzigd. En als je veel foto's selecteert, zullen ze elkaar op een bepaald tijdsinterval achtereenvolgens vervangen.

Nadat u een achtergrond hebt gekozen, moet u kiezen hoe deze op het scherm wordt geplaatst. Om dit te doen, selecteert u een van de posities uit de lijst "Beeldpositie" - "Fill", "Fit", "Stretch", "Mudge" of "Center".

Nadat u de nodige instellingen heeft gemaakt, klikt u op de knop "Wijzigingen opslaan". Wijzigingen worden niet van kracht zonder op deze knop te klikken.

Aanvullende instellingen

U kunt de achtergrondkleur ook wijzigen in het venster Bureaubladachtergrond selecteren. Klik hiervoor op "Achtergrondkleur wijzigen" en stel de gewenste kleur in. De achtergrondkleur is zichtbaar op het scherm als de positie van de achtergrondafbeelding "Center" is. U kunt de achtergrondkleur ook zien wanneer de achtergrond is ingesteld op Aanpassen aan grootte, ervan uitgaande dat de afbeelding klein of middelgroot is.

Om de kleur van de taakbalk en vensterranden te wijzigen, selecteert u in het venster "Personaliseren" "Kleur". Windows 8 biedt instellingen voor kleurintensiteit, tint, verzadiging en helderheid. Maar je kunt je ook beperken tot het kiezen van een kant-en-klaar kleurensjabloon.

Aanbevolen: