Hoe Installeer Ik Drivers Op Een HP Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Drivers Op Een HP Laptop
Hoe Installeer Ik Drivers Op Een HP Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Drivers Op Een HP Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Drivers Op Een HP Laptop
Video: Installing HP drivers and softwares - Easiest Process 2024, Mei
Anonim

Niet alle gebruikers weten dat het opnieuw installeren van het besturingssysteem zelf niet moeilijk is - de problemen beginnen later, omdat om de laptop correct te laten werken, de installatie van stuurprogramma's (programma's die nodig zijn voor de juiste werking van de apparatuur) vereist is. Dit geldt ook voor HP laptops.

Hoe installeer ik drivers op een HP laptop
Hoe installeer ik drivers op een HP laptop

Opties voor stuurprogramma-installatie

Optie één: u hebt een schijf die is meegeleverd in de distributiekit (of de afbeelding ervan is opgenomen op een schijf). De meeste van deze schijven hebben een zeer eenvoudige interface en een functie voor snelle installatie van stuurprogramma's. Kies deze optie en de computer zal alles zelf doen (tijdens het installatieproces zal het waarschijnlijk meerdere keren opnieuw opstarten, dit is normaal). Als er geen fouten waren tijdens het snelle installatieproces, ging alles goed.

Optie twee: volg de link https://www.hp.ru/support/drivers/ naar het gedeelte van de officiële HP-website en geef het model van uw laptop aan (in het geval van een mislukte snelle installatie van stuurprogramma's vanaf de schijf, zal deze optie ook moeten gebruiken). Op de site wordt u gevraagd om te controleren op updates of om de versie van het besturingssysteem aan te geven. Aangezien u nog niets heeft om op updates te controleren, selecteert u uw besturingssysteem en klikt u op "Volgende". Bijna dezelfde pagina wordt geopend, maar hieronder vindt u een lijst met stuurprogramma's voor uw laptop. Naast deze zullen er hoogstwaarschijnlijk speciale programma's zijn - hulpprogramma's, maar het is beter om ze niet te downloaden als u hun doel niet kent. Klik in ieder geval eerst op de regels die beginnen met het woord "Driver".

Handmatige installatie

De meest noodzakelijke stuurprogramma's zijn voor de chipset (voor de chipset, MEI, Smart Connect Technology, enz.), en vervolgens voor de grafische weergave. Houd er rekening mee dat het grafische stuurprogramma van Intel eerst wordt geïnstalleerd en vervolgens van NVIDIA. Het is ook beter om andere stuurprogramma's te installeren, maar deze zijn alleen al voor uw gemak nodig, dus ze worden als laatste geïnstalleerd.

Aangezien het meest populaire besturingssysteem op dit moment Windows 7 is, zal het proces verder worden besproken aan de hand van het voorbeeld ervan. Open dus eerst Apparaatbeheer door met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" te klikken en vervolgens op "Eigenschappen" en "Apparaatbeheer" te klikken. Zoek daar apparatuur met de "Let op!" (gele driehoek met een uitroepteken in het midden) en open deze. Selecteer in het venster "Eigenschappen" dat verschijnt het tabblad "Driver" en klik op "Verwijderen". Gedurende enige tijd (van een paar seconden tot enkele minuten) zal het stuurprogramma worden verwijderd, waarna een herstartverzoek kan verschijnen, voorlopig weigeren.

Klik op de knop Hardwareconfiguratie bijwerken in Apparaatbeheer. Wacht tot de laptop alle hardware heeft gecontroleerd. Vervolgens opent het systeem het venster Wizard Nieuwe hardware gevonden. Selecteer "Zoeken naar stuurprogramma's op deze computer" en selecteer vervolgens de map met de gedownloade stuurprogramma's. Het systeem zal zelf de vereiste driver selecteren en installeren. Hierna moet u het systeem opnieuw opstarten.

Aanbevolen: