Hoe De Framework-versie Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Framework-versie Te Bepalen
Hoe De Framework-versie Te Bepalen

Video: Hoe De Framework-versie Te Bepalen

Video: Hoe De Framework-versie Te Bepalen
Video: Install Net Framework 3.5 On Windows 10 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Voor sommige toepassingen is de installatie van Microsoft. NET Framework vereist. In sommige gevallen kunt u een vereiste voor de Framework-versie vinden die niet lager is dan die gespecificeerd in de programmakenmerken. Er zijn verschillende stappen die u moet nemen om te bepalen welke versie van het platform op uw computer is geïnstalleerd.

Hoe de Framework-versie te bepalen
Hoe de Framework-versie te bepalen

instructies:

Stap 1

Selecteer "Deze Computer" op het bureaublad, open de schijf met het besturingssysteem, selecteer de Windows-map en de Microsoft. NET-submap. Open in deze map de map Framework en u kunt de platformversies zien die op uw computer zijn geïnstalleerd. U kunt ook via een andere naar deze map gaan door het pad C: (of een ander station met het systeem) /WINDOWS/Microsoft. NET/Framework in de adresbalk in te voeren.

Stap 2

De benodigde informatie kan op een andere manier worden verkregen. Open de Register-editor. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" of de Windows-toets en selecteert u de opdracht "Uitvoeren" in het menu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Voer regedit.exe in of gewoon regedit in een lege regel zonder onnodige afdrukbare tekens en druk op Enter of de knop OK.

Stap 3

Als u de opdracht "Uitvoeren" niet kunt vinden in het menu "Start", klik dan met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Startmenu" en klik op de knop "Aanpassen" tegenover het item "Startmenu". Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Geavanceerd" en markeer het item "Opdracht uitvoeren" in de groep "Startmenu-items" met een markering. Sla uw wijzigingen op.

Stap 4

In het venster Register-editor kunnen de geïnstalleerde versies van het Framework op verschillende plaatsen worden bekeken. Vouw de tak HKEY_LOCAL_MACHINE uit, selecteer de SOFTWARE en Microsoft. Voor de eerste keer zijn de versies te vinden in het subitem NETFramework, maar voor meer informatie gaat u in de vertakking naar het subitem NET Framework Setup en vouwt u de NDP-vertakking uit. Zorg ervoor dat u in de Register-editor geen wijzigingen aanbrengt in de sleutels, tenzij u precies weet wat u doet.

Stap 5

U kunt de versie van het Framework ook bepalen met behulp van speciale hulpprogramma's, bijvoorbeeld NetVersionCheck. Installeer de applicatie op uw computer en voer het uit via het bestand VersionCheck.exe. Wacht tot het verzamelen van informatie is voltooid en bekijk de verkregen resultaten in het programmavenster.

Aanbevolen: