Vertaler Inschakelen

Inhoudsopgave:

Vertaler Inschakelen
Vertaler Inschakelen

Video: Vertaler Inschakelen

Video: Vertaler Inschakelen
Video: Портативный голосовой переводчик языков 2024, April
Anonim

Onder de hulpprogramma's voor het bekijken van pagina's is onlangs een groot aantal programma's verschenen waarmee u sites rechtstreeks op internet kunt vertalen. Deze hulpprogramma's omvatten ook Google Chrome, dat in de lijst met functies staat en de mogelijkheid heeft om volledige bronnen te vertalen. Om ze in te schakelen, volstaat het om het overeenkomstige menu-item te gebruiken, nadat u voorbereidende taal- en tekstweergave-instellingen hebt gemaakt.

Vertaler inschakelen
Vertaler inschakelen

instructies:

Stap 1

De Google Chrome-browser heeft een ingebouwde vertaalfunctie die op dezelfde manier werkt als de Google Translate-service op internet. Om de paginavertaler te activeren, moet u eerst de overeenkomstige opties in uw browserinstellingen inschakelen. Klik hiervoor op de menuknop in de rechterbovenhoek van het applicatiescherm. Selecteer in de lijst met parameters het gedeelte "Instellingen".

Stap 2

Scroll naar de onderkant van de pagina die wordt geopend en klik vervolgens op de link "Geavanceerde instellingen weergeven". Ga naar het gedeelte 'Talen' en vink het vakje aan naast 'Paginavertaling aanbieden'. Om de geselecteerde parameter te configureren, klikt u op de knop "Talen en invoermethoden configureren".

Stap 3

Selecteer in de lijst die verschijnt de opties die voor u het handigst zijn. U kunt het vakje "Altijd vertalen naar het Russisch" aanvinken, zodat pagina's in een vreemde taal automatisch worden vertaald. U kunt ook de talen die u spreekt specificeren door op de optie "Nooit vertalen" te klikken en de juiste opties aan te passen.

Stap 4

Wanneer u nu een of andere internetbron bezoekt, zal het programma vragen of u vreemde woorden in het document moet vertalen. Uit de aangeboden opties kunt u de juiste parameters kiezen of weigeren bewerkingen uit te voeren op de tekst van de pagina. Als de Chrome-balk grijs wordt weergegeven, kunt u ook de gewenste pagina vertalen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van de pagina te klikken en de optie "Vertalen naar het Russisch" te selecteren.

Stap 5

Voor andere browsers zijn er ook toepassingen om de vertaler te activeren. U kunt dus het elektronische woordenboek ABBYY Lingvo of Multilex installeren en vervolgens de weergave van de betekenis van vreemde woorden op een bepaalde pagina in de programma-instellingen inschakelen.

Stap 6

LeoTranslator, gemaakt door de auteurs van het populaire online taalleerprogramma, kan ook een intuïtieve browserextensie worden. Om het te activeren en te installeren, gaat u naar de Lingua Leo-website en selecteert u uw browser, downloadt en installeert u vervolgens de extensie volgens de aanwijzingen op het scherm.

Aanbevolen: