Een Harde Schijf Vervangen?

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Vervangen?
Een Harde Schijf Vervangen?

Video: Een Harde Schijf Vervangen?

Video: Een Harde Schijf Vervangen?
Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2024, April
Anonim

Een correcte vervanging van de harde schijf garandeert de gebruiker de stabiele werking van de personal computer in de toekomst. Als u een bewerking verkeerd uitvoert bij het vervangen van harde schijven, kunt u niet alleen het apparaat en uw computer beschadigen, maar ook letsel oplopen.

Een harde schijf vervangen?
Een harde schijf vervangen?

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, harde schijf

instructies:

Stap 1

Het eerste dat moet worden opgemerkt, is dat de interne harde schijf moet worden vervangen terwijl de computer is losgekoppeld van het lichtnet. Zo sluit u de mogelijkheid van een elektrische schok tijdens het vervangen uit, evenals schade aan opslagapparaten. Nadat de systeemeenheid spanningsloos is gemaakt, gaat u verder met demontage. Om toegang te krijgen tot de beugel van de harde schijf, moet u de zijpanelen van het apparaat verwijderen. De bevestigingsschroeven bevinden zich aan de achterkant van de computer.

Stap 2

Als de zijpanelen zijn verwijderd, kunt u doorgaan met het verwijderen van de harde schijf. Koppel eerst alle draden en lussen los die ermee worden verbonden. Vervolgens kunt u de bevestigingsschroeven losdraaien en de oude harde schijf eruit halen.

Stap 3

Plaats de nieuwe harde schijf in plaats van de oude en zet hem stevig vast met de montageschroeven. Nadat het apparaat is vastgezet, sluit u de voedingskabel en kabels erop aan. Daarna kunt u de zijwanden van de systeemeenheid terugbrengen naar hun vorige positie. Zodra de computer is gemonteerd, kunt u deze weer aansluiten.

Zo kunt u na een paar eenvoudige stappen uw verouderde harde schijf gemakkelijk vervangen door een nieuwe.

Aanbevolen: