Een Opstartsector Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartsector Maken
Een Opstartsector Maken

Video: Een Opstartsector Maken

Video: Een Opstartsector Maken
Video: How PCs Boot: Explained A classroom lecture Legacy BIOS 2024, Maart
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de USB-drive kan starten voordat u het besturingssysteem binnengaat, moet u er een opstartsector op maken. Dit kan worden gedaan via de opdrachtregel of met behulp van extra hulpprogramma's.

Een opstartsector maken
Een opstartsector maken

instructies:

Stap 1

Download het programma WinSetupFromUSB en installeer het op uw computer. Het bevat een aantal belangrijke functies. Selecteer het USB-station waarop de installatiebestanden van Windows XP zullen worden geschreven. Houd er rekening mee dat de grootte niet minder dan 1 GB mag zijn.

Stap 2

Sluit de geselecteerde schijf aan op de USB-poort van uw computer of laptop. Kopieer er belangrijke informatie van, want deze schijf wordt geformatteerd tijdens het maken van de opstartsector. Voer het hulpprogramma WinSetupFromUSB uit. Geef in het eerste veld het USB-flashstation of de externe harde schijf op waarnaar u de Windows-installatiebestanden wilt schrijven.

Stap 3

Begin nu met het maken van de opstartsector. Klik op de BootIce-knop. Controleer in het menu dat verschijnt de geselecteerde schijf en klik op de knop Formatteren. Markeer in het nieuwe venster de optie Enkele partitie (USB-HDD-modus) en klik op de knop Volgende stap. Selecteer in het veld Bestandssysteem de indeling van het bestandssysteem. Het is beter om FAT32 of NTFS te gebruiken. Druk meerdere keren op de OK-knoppen om het aanmaken van de opstartsector te bevestigen.

Stap 4

Sluit het hulpprogramma BootIce en keer terug naar WinSetupFromUSB. Zoek Windows 2000 / XP / 2003 en selecteer het met een vinkje. Kopieer de volledige inhoud van de installatieschijf van Windows XP of de afbeelding naar een aparte map. Specificeer deze map in het gemarkeerde item.

Stap 5

Controleer of de instellingen correct zijn en druk op de GO-knop. Wacht tot de vereiste bestanden naar uw USB-station zijn gekopieerd. Verwijder het veilig. Sluit hem aan op een andere computer of laptop en zet dit apparaat aan.

Stap 6

Druk op de F8-toets en selecteer USB-HDD. Installeer het besturingssysteem Windows XP zoals gewoonlijk. Onthoud dat het moederbord de mogelijkheid moet ondersteunen om het systeem op te starten vanaf een USB-stick.

Aanbevolen: