Wat Je Nodig Hebt Om Een ​​spel Te Maken

Wat Je Nodig Hebt Om Een ​​spel Te Maken
Wat Je Nodig Hebt Om Een ​​spel Te Maken

Video: Wat Je Nodig Hebt Om Een ​​spel Te Maken

Video: Je eerste game maken | Tutorial | Klokhuis Game Studio 2022, November
Anonim

Elke computergebruiker heeft minstens één keer computerspelletjes gespeeld. Door verschillende opties voor games te sorteren, is iedereen op zoek naar iets unieks, geschikt voor hem. Vroeg of laat beginnen sommige mensen na te denken over het proces van het maken van een spel.

Wat je nodig hebt om een ​​spel te maken
Wat je nodig hebt om een ​​spel te maken

Bedenk een verhaallijn en een idee voor de game die je wilt maken. Het is aan jou om te beslissen of het een wandelaar, een race of een gevecht wordt. Het moet duidelijk zijn dat het maken van een spel een vervelend en tijdrovend proces is. Zonder bepaalde kennis kun je geen spel maken. Het is noodzakelijk om de basis van programmeertalen, scripttalen, modellering te leren.

Selecteer het formaat voor het maken van het spel - 2D of 3D. Het is gemakkelijker om 2D te doen dan 3D: ze belasten de computer niet en het vereiste aantal programma's dat nodig is om een ​​spel te maken, is geminimaliseerd. Maar zelfs om 2D-games te maken, moet je goed kunnen tekenen. Als u niet weet hoe u moet tekenen, kunt u kant-en-klare blanco's van locaties, personages, enz. Gebruiken.

Een van de voordelen van 3D-games is schoonheid en entertainment te noemen, maar schoonheid vereist opoffering, dus de nadelen worden meteen zichtbaar. Je hebt kennis van verschillende programmeertalen nodig. Dit is het moeilijkste onderdeel van het maken van een 3D-spel. Hoe moeilijker het spel hoort te zijn, hoe moeilijker de talen zijn. Het zijn er veel en ze zijn al heel lang bekend. Wanneer u de ene taal leert, wordt u geconfronteerd met de noodzaak om een ​​andere te kennen. En zo verder toenemen. Een ander duidelijk nadeel is dat je krachtige computers nodig hebt. Je hoeft hier niet te tekenen, maar je moet leren werken in modelleerprogramma's, maar het is niet eenvoudiger dan tekenen en je kunt niet zonder fantasie.

Er zijn speciale constructors voor het maken van games. Van de voltooide onderdelen die je in de constructor krijgt, creëer je geleidelijk je spel. Ze zijn geschikt voor zowel 3D-games als 2D-games. Als u niet genoeg kant-en-klare onderdelen heeft, kunt u uw eigen onderdelen toevoegen en gebruiken. Om iets te laten bewegen, moet je acties toewijzen aan objecten met behulp van vooraf gebouwde booleaanse bewerkingen. Als er een gebrek is aan standaardacties, komen scripttalen te hulp. Er zijn constructors die gemeenschappelijke programmeertalen bevatten, ze zijn functioneler, maar hun werk is moeilijker te begrijpen. Constructors worden meestal uitgesplitst naar genre, maar er zijn algemene die geschikt zijn voor het maken van games van verschillende genres.

Populair per onderwerp