Hoe Naam En Wachtwoorden Niet Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Naam En Wachtwoorden Niet Op Te Slaan
Hoe Naam En Wachtwoorden Niet Op Te Slaan

Video: Hoe Naam En Wachtwoorden Niet Op Te Slaan

Video: Hoe Naam En Wachtwoorden Niet Op Te Slaan
Video: Veilige Wachtwoorden - Les 4 (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Het opslaan van de gebruikersnaam en het wachtwoord in de browser is de automatisch ingestelde functie. Wat niet altijd handig is voor meerdere gebruikers die vanaf één computer op internet werken. Het is goed dat de ontwikkelaars van de InternetExplorer- en MozillaFirefox-browsers de mogelijkheid bieden om deze functie uit te schakelen, waardoor het echt is om de naam en wachtwoorden niet op te slaan wanneer u op internet werkt.

Hoe naam en wachtwoorden niet op te slaan
Hoe naam en wachtwoorden niet op te slaan

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - populaire browser;
  • - PC-muis.

instructies:

Stap 1

Als u de functie voor automatisch aanvullen in Internet Explorer 6 en hoger wilt uitschakelen, gaat u naar het menu "Service". Selecteer daarin "Internetopties". Ga in het geopende eigenschappenvenster naar het tabblad "Inhoud". Zoek daarin de rubriek "Persoonlijke gegevens", klik daarin op "Autocomplete".

Stap 2

Er wordt een nieuw venster voor u geopend met het gedeelte 'Automatisch aanvullen gebruiken'. U ziet een lijst met de functies waar deze opdracht wordt gebruikt. Om te voorkomen dat uw naam en wachtwoorden worden opgeslagen, schakelt u de selectievakjes naast 'Formulieren' en 'Gebruikersnamen en wachtwoorden in formulieren' uit. Gebruik de OK-knop om uw keuze te bevestigen.

Stap 3

Vanaf dit moment worden de door u ingevoerde gegevens niet opgeslagen, maar blijven de reeds opgeslagen gegevens behouden. Als u het AutoAanvullen-geheugen volledig wilt wissen, gebruikt u de opdrachten Wachtwoorden wissen en Formulieren wissen in hetzelfde venster.

Stap 4

Ga in de Mozilla Firefox-browser naar het tabblad "Extra". Als de opdrachtregel niet boven in het browservenster wordt weergegeven, drukt u op de Alt-toets op uw toetsenbord. Selecteer de opdracht "Instellingen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Privacy". In het venster Geschiedenis heeft u Firefox ingesteld op "geschiedenis onthouden". Klik op de pijl en selecteer: "zal geschiedenis niet onthouden". U kunt ook uw browsegeschiedenis wissen.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Bescherming". Schakel in het venster "Wachtwoorden" de optie "Wachtwoorden voor sites onthouden" uit. Gebruik de knop "Uitsluitingen" om sites toe te voegen waarvoor u wachtwoorden wilt opslaan. Om te zien welke wachtwoorden in uw browser zijn opgeslagen, klikt u op Opgeslagen wachtwoorden. In het geopende venster kunt u ze selectief verwijderen of verlaten met de daarvoor bestemde knoppen.

Stap 6

Zorg er bij het verwijderen van wachtwoorden voor dat ze niet nuttig voor u zijn. Herschrijf ze op een veilige plaats zodat u ze later, indien nodig, veilig kunt herstellen.

Aanbevolen: