Hoe De Caps Lock-toets In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Caps Lock-toets In Te Schakelen
Hoe De Caps Lock-toets In Te Schakelen

Video: Hoe De Caps Lock-toets In Te Schakelen

Video: Hoe De Caps Lock-toets In Te Schakelen
Video: Hoe de Caps Lock-toets in Windows® 7 uit te schakelen 2024, Maart
Anonim

Volgens de regels van de Russische taal zijn er een aantal situaties waarin de spelling van woorden of hele zinnen met hoofdletters vereist is. Bij het afdrukken naar een computer gebeurt dit meestal met de Caps Lock-toets. Hoe gebruik ik het?

Hoe de Caps Lock-toets in te schakelen
Hoe de Caps Lock-toets in te schakelen

De Caps Lock-toets is een handig hulpmiddel dat kan worden gebruikt wanneer de gebruiker een of meer letters of zelfs een hele tekst in hoofdletters (hoofdletters) moet schrijven. Houd er rekening mee dat het indrukken van deze toets zal leiden tot een verandering in het uiterlijk van alleen de letters die worden getypt: cijfers en andere speciale tekens zullen bijvoorbeeld niet veranderen door het gebruik ervan.

De Caps Lock-toets gebruiken

De Caps Lock-toets op een standaardtoetsenbord heeft een redelijk handige locatie: deze bevindt zich in het midden van de linkerrij van het hoofdgedeelte van het toetsenbord, tussen de Tab-toets, de letter A in de Latijnse lay-out en de Shift-toets. Door de Caps Lock-toets in te schakelen, kunt u permanent overschakelen naar het gebruik van de schrijfmodus in hoofdletters (hoofdletters). De overgang naar deze modus wordt uitgevoerd door een enkele druk op de Caps Lock-toets. Om deze modus uit te schakelen, moet u op zijn beurt nogmaals op de opgegeven knop op het toetsenbord drukken. Om de gebruiker te informeren over de activering van de modus, is er op standaard toetsenborden een speciale indicatie van deze toets: als deze wordt ingedrukt, licht een groene indicator op, aangegeven door de hoofdletter A, boven het digitale blok aan de rechterkant zijde van het afdrukapparaat, dat uitgaat wanneer de overeenkomstige modus is uitgeschakeld.

Extra opties voor toetsgebruik

De modus die wordt ingeschakeld wanneer u op de Caps Lock-toets drukt, is dus handig als u meerdere woorden of zelfs een hele tekst in hoofdletters (hoofdletters) moet typen. Als u een of meer letters als hoofdletter wilt gebruiken, kunt u een andere methode gebruiken: als u bijvoorbeeld de aangrenzende Shift-toets ingedrukt houdt terwijl u op een toets met een letteraanduiding drukt, wordt deze automatisch een hoofdletter (hoofdletter). Sommige gebruikers vinden deze methode handiger, omdat er eigenlijk maar één druk op een extra toets nodig is om één letter om te zetten in hoofdletters, terwijl de Caps Lock-modus eerst moet worden ingeschakeld en vervolgens moet worden uitgeschakeld, dat wil zeggen, dubbelklik gebruiken.

Deze techniek kan echter ook omgekeerd worden gebruikt. U typt bijvoorbeeld tekst in hoofdletters terwijl de Caps Lock-toets is ingeschakeld en u moet een of meer letters in kleine letters gebruiken. In dit geval, terwijl u de gewenste letters indrukt, houdt u de Shift-toets ingedrukt: het zal tijdelijk overschakelen naar kleine letters en nadat u het loslaat, wordt de Caps Lock-modus weer permanent. Vergeet niet om het uit te schakelen nadat u klaar bent met het typen van de tekst in hoofdletters.

Aanbevolen: