Instellingen Herstellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Instellingen Herstellen In Photoshop
Instellingen Herstellen In Photoshop

Video: Instellingen Herstellen In Photoshop

Video: Instellingen Herstellen In Photoshop
Video: Menü Voreinstellungen in Photoshop einrichten für eine bessere Übersicht 2024, April
Anonim

Photoshop heeft een flexibel systeem van instellingen waarmee elke gebruiker zijn eigen werkomgeving kan creëren. Maar het komt vaak voor dat er tijdens het installatieproces iets mis ging - het programma begon langzaam en instabiel te werken, de opstelling van de panelen kreeg een chaotisch uiterlijk, de benodigde functies verdwenen ergens. In dit geval wordt het noodzakelijk om alle wijzigingen ongedaan te maken en de standaardinstellingen terug te zetten.

Instellingen herstellen in Photoshop
Instellingen herstellen in Photoshop

instructies:

Stap 1

U kunt sneltoetsen gebruiken om de Photoshop-instellingen terug te zetten naar hun oorspronkelijke staat. Voordat u Photoshop start, drukt u op de sneltoets Alt + Ctrl + Shift en dubbelklikt u op de sneltoets van het programma zonder ze los te laten. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de wijzigingen te bevestigen. Houd er bij het bevestigen van uw beslissing rekening mee dat alle aangepaste instellingen verloren gaan.

Stap 2

Maar niet alle versies van Adobe Photoshop werken met dezelfde sneltoetsen. In sommige gevallen zal deze methode niet werken. In CS6 resulteert dit bijvoorbeeld alleen in een tijdelijk herstel.

Stap 3

Photoshop openen. Zoals in alle Windows-toepassingen, bevindt het "Configuratiescherm" van het programma zich op de bovenste regel van de interface. Klik op het menu Bewerken erop, in de Russische versie wordt dit "Bewerken" genoemd. Selecteer Voorkeuren in de vervolgkeuzelijst.

Stap 4

Open het tabblad Algemeen - "Algemeen" en houd de Alt-toets op het toetsenbord ingedrukt. In dit geval wordt de knop Annuleren automatisch hernoemd naar Reset. Klik op deze knop zonder de Alt-toets los te laten en alle programma-instellingen keren terug naar hun oorspronkelijke staat. De methode is universeel en werkt in elke versie van het programma.

Stap 5

Om de instellingen van alle instrumenten volledig te resetten, moet u er een selecteren. En klik vervolgens met de rechtermuisknop op het gereedschapspictogram in de "Eigenschappenbalk". Met de opdracht Reset All Tools worden de parameters van alle tools teruggezet naar hun oorspronkelijke waarden.

Stap 6

Als u de indeling van de paletten wilt herstellen, klikt u op de knop Venster - "Venster" op het "Configuratiescherm" en selecteert u in het vervolgkeuzemenu het item Werkruimte, Essentials (standaard) - "Werkomgeving, hoofd werkomgeving (standaard)". U kunt elke andere omgeving kiezen die geschikt is voor het huidige werk.

Aanbevolen: