Een Afbeelding Comprimeren

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Comprimeren
Een Afbeelding Comprimeren

Video: Een Afbeelding Comprimeren

Video: Een Afbeelding Comprimeren
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Foto's die met een digitale camera zijn gemaakt, evenals verschillende cliparts en high-definition afbeeldingen, nemen veel tijd in beslag om naar internet te uploaden en worden per e-mail verzonden. Om het volume van dergelijke grote afbeeldingen te verminderen, is er een compressiemethode - hiermee kunt u de afbeelding in JPEG-indeling coderen en de gewenste kwaliteit instellen.

Een afbeelding comprimeren
Een afbeelding comprimeren

Noodzakelijk

Gratis computerprogramma Paint. NET

instructies:

Stap 1

Het JPEG (JPG) formaat is een van de kleinste beeldformaten. Vergelijkbare afbeeldingen die zijn opgeslagen in PNG-indeling hebben bijvoorbeeld een volume dat 20% -100% groter is en BMP heeft een volume dat 6-10 keer is verhoogd. Dit alles bemoeilijkt de overdracht van afbeeldingen via internet, evenals het opslaan van afbeeldingen op flashdrives en schijven. hun volume is beperkt en hoe meer ruimte de afbeelding in beslag neemt, hoe minder dergelijke bestanden op een flashstation of schijf passen.

Om de kwaliteit van de afbeelding niet te verliezen wanneer deze wordt gecomprimeerd (de kwaliteitsparameter), is het de moeite waard om grafische editors te gebruiken. De meest gebruikte grafische editor voor Windows is tegenwoordig Adobe Photoshop. Photoshop heeft echter slechts 12 niveaus van JPEG-compressie en de distributie ervan neemt veel ruimte op de harde schijf in beslag. Laten we een lichter programma in het Russisch gebruiken - Paint. NET (niet te verwarren met de standaard Paint).

Installeer Paint. NET op uw computer, start het programma en selecteer "Bestand" - "Open" in het bovenste menu van het venster dat wordt geopend, of sleep de gewenste afbeelding naar het programmavenster.

Stap 2

Laten we nu beginnen met het comprimeren van de foto. Klik allemaal op hetzelfde "Bestand" - "Opslaan als". Selecteer het bestandstype.

De standaard JPG-kwaliteit is 95%. U kunt de schuifregelaar slepen totdat de beeldkwaliteit begint te dalen, bijvoorbeeld naar 83-88%.

Stap 3

Rechts in het resultatenvenster ziet u welke afbeelding er wordt na het opslaan (preview). Het geeft ook het gewicht van de toekomstige afbeelding weer in KB of MB.

Op deze eenvoudige manier kunt u een afbeelding comprimeren zonder de beeldresolutie en de kwaliteit van de verzonden kleuren te verliezen.

Aanbevolen: