Hoe Activeer Je Je Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Activeer Je Je Laptop
Hoe Activeer Je Je Laptop

Video: Hoe Activeer Je Je Laptop

Video: Hoe Activeer Je Je Laptop
Video: How to Activate Windows 10 without Software | Activate windows go to settings to activate | Fix Now 2024, Mei
Anonim

Als je hem voor de eerste keer aanzet, is een nieuwe laptop niet meteen klaar voor gebruik. Eerst moet je het activeren. Dit gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van de aan- of afwezigheid van een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem.

Hoe activeer je je laptop
Hoe activeer je je laptop

instructies:

Stap 1

Controleer bij de aankoop bij de winkel of er een besturingssysteem op uw laptop is geïnstalleerd. Deze informatie helpt u te bepalen hoe u uw nieuwe laptop kunt activeren. Zorg er in ieder geval voor dat bij het activeren van een nieuwe laptop (ongeacht de aanwezigheid van een besturingssysteem) de batterij in de laptop is geplaatst en het apparaat is aangesloten op het lichtnet. Zorgen voor een ononderbroken stroomvoorziening is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen storingen optreden tijdens activering, alsof het abrupt wordt geannuleerd, de laptop kan worden beschadigd.

Stap 2

Druk op de aan / uit-knop en zorg ervoor dat de laptop is aangesloten en de batterij is geïnstalleerd. Daarna start op een niet-geactiveerde laptop de installatie van het besturingssysteem, waarvan de distributie wordt vastgelegd op een speciaal verborgen gedeelte van de harde schijf. Volg zorgvuldig alle fasen van de installatie van het besturingssysteem. Als u tijdens de installatie een activeringssleutel moet invoeren, kunt u deze vinden op een speciale sticker, die zich meestal op de onderkant van de laptop bevindt. Schakel de stroom nooit uit voordat de installatie van het besturingssysteem is voltooid. Na voltooiing wordt de laptop geactiveerd en klaar om te werken.

Stap 3

Installeer het besturingssysteem vanaf externe media, als het is verkocht zonder vooraf geïnstalleerde software. Om dit te doen, koopt u de distributiekit van het gewenste besturingssysteem op een cd, sluit u de laptop aan op het netwerk, drukt u op de aan / uit-knop en plaatst u vervolgens de schijf (of flashkaart als de laptop geen schijf heeft) met het besturingssysteem systeem en installeer het vervolgens op de computer. De activeringssleutel bevindt zich in de doos met de cd met het besturingssysteem.

Aanbevolen: