Het Startmenu Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Startmenu Inschakelen
Het Startmenu Inschakelen

Video: Het Startmenu Inschakelen

Video: Het Startmenu Inschakelen
Video: Startmenu aanpassen 2024, April
Anonim

Het menu Start is misschien wel het meest gebruikte menu in de Windows-besturingssysteemomgeving. Dit menu geeft toegang tot alle programma's die op de computer zijn geïnstalleerd en is tevens het kortste pad naar de standaardmappen voor documenten, muziek, afbeeldingen en video's. Het inschakelen van het menu Start is meestal eenvoudig, zelfs voor iemand die Windows voor het eerst ziet.

Het startmenu inschakelen
Het startmenu inschakelen

instructies:

Stap 1

De standaardafbeeldingen van het Windows-besturingssysteem gaan ervan uit dat de knop voor het inschakelen van het menu Start zich in de linkerbenedenhoek van het scherm bevindt. Windows-versies van Windows 95 tot Windows XP hadden het woord "Start" op de knop geschreven en hadden ook een vensterlogo. In het Windows 7-besturingssysteem is de Start-knop het Windows-logo dat in een cirkel is ingeschreven.

Deze knop maakt deel uit van de zogenaamde taakbalk, maar u kunt de knoppen van alle momenteel actieve programma's, pictogrammen van programma's, hulpprogramma's en services op de achtergrond zien, evenals het klokpictogram. Het startmenu wordt geactiveerd door een simpele muisklik op de bijbehorende knop.

Stap 2

U kunt het menu Start ook inschakelen zonder de cursor te gebruiken. Om dit menu op de toetsenborden van de meeste computers met een voorgeïnstalleerd Windows-systeem in te schakelen, is er een "Start"-knop. Deze knop bevindt zich in de onderste rij toetsen, tussen de Alt- en Ctrl-toetsen (op laptops, tussen de Fn- en Alt-toetsen). Als u op deze toets drukt, wordt het menu Start geactiveerd, dat in sommige gevallen programma's die op volledig scherm worden uitgevoerd, minimaliseert. Daarnaast biedt de Start-knop veel functionele sneltoetsen voor sneller werken in de Windows-omgeving. In de meeste besturingssystemen zijn er analogen van het menu "Start", hun opname wordt uitgevoerd volgens dezelfde principes.

Stap 3

Daarnaast biedt de Start-knop veel functionele sneltoetsen voor sneller werken in de Windows-omgeving. Als u bijvoorbeeld de Start-toets combineert met de D-toets, worden alle geopende vensters geminimaliseerd, en de Start-toetscombinatie met de L-toets sluit Windows af. In de meeste besturingssystemen zijn er analogen van het menu "Start", hun opname wordt uitgevoerd volgens dezelfde principes.

Aanbevolen: