Wat Zijn Algoritmen

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Algoritmen
Wat Zijn Algoritmen

Video: Wat Zijn Algoritmen

Video: Wat Zijn Algoritmen
Video: Zo bepalen algoritmes jouw wereldbeeld | NOS op 3 2024, Mei
Anonim

Algoritmen worden gebruikt op elk gebied van menselijke activiteit, maar worden voornamelijk geassocieerd met computertechnologie. Alle computerhardware en -software werken op basis van algoritmen.

Wat zijn algoritmen
Wat zijn algoritmen

instructies:

Stap 1

Het woord "algoritme" is op grote schaal gebruikt in verband met de verspreiding van elektronische computertechnologie. Hoewel de term zelf al lang daarvoor bestond als een van de belangrijkste concepten in de wiskunde. De naam komt van de naam van een persoon die in de 9e eeuw leefde. Oezbeekse wiskundige al-Khwarizmi en bedoelde de regels voor het uitvoeren van vermenigvuldigen, delen, optellen en aftrekken. In feite is dit een duidelijk gedefinieerde reeks acties, een soort plan om een probleem op te lossen of een doel te bereiken. Elke volgende stap van het algoritme moet worden uitgevoerd wanneer de vorige is voltooid. Hoewel niet alle algoritmische berekeningen de eigenschap eindigheid hebben, is een voorbeeld hiervan de berekening van het getal Pi (3, 14 …).

Stap 2

Het werk van computers en computers is gebaseerd op algoritmen. Computerprogramma's functioneren ook op hun basis. De computer verwerkt de invoer met een reeks instructies en voert vervolgens het resultaat uit. De bewerkingen die de gebruiker op de site uitvoert, zijn ook mogelijk dankzij de actie van algoritmen. Voor een site-zoekopdracht wordt dus een directory-scan of een index-zoekopdracht uitgevoerd. Met het algoritme kunt u gegevens die door gebruikers zijn ingevoerd in formulieren opslaan. Om het samen te stellen, moet je de regels (syntaxis) kennen.

Stap 3

Er zijn verschillende soorten algoritmen: lineair, vertakkend, cyclisch. Lineaire instructies worden sequentieel uitgevoerd in de aangegeven volgorde. De forkinstructies zijn voorwaardelijk. In een lus moet tijdens de uitvoering ten minste één groep instructies worden herhaald. In de praktijk combineren veel algoritmen alle drie de typen.

Stap 4

Het algoritme wordt met speciale symbolen in het computergeheugen ingevoerd, in de vorm van een diagram of tekst. Verschillende algoritmen zijn gemaakt om verschillende problemen op te lossen. De instructies worden commando's genoemd. Het uitvoeren van absoluut alle opdrachten moet mogelijk zijn, anders kan de techniek het probleem niet oplossen en het resultaat krijgen: het gebrek aan flexibiliteit onderscheidt een computer van een persoon. Programmeren is de ontleding van een taak in verschillende eenvoudige stappen. Als het algoritme correct is, geeft het het juiste resultaat. Een veelgebruikte manier om algoritmen weer te geven is grafisch, in de vorm van een stroomdiagram: verschillende stadia worden aangegeven door geometrische vormen. Elke vorm (symbool) impliceert verschillende gegevens en bewerkingen en is verbonden met andere symbolen met communicatielijnen.

Aanbevolen: