Wat Is De Beste Antivirus?

Wat Is De Beste Antivirus?
Wat Is De Beste Antivirus?

Video: Wat Is De Beste Antivirus?

Video: Wat Is De Beste Antivirus?
Video: Best Antivirus 2021: Norton vs McAfee vs Bitdefender vs Kaspersky vs Avast vs AVG vs Malwarebytes 2024, April
Anonim

Antivirus is een programma voor het detecteren en verwijderen van computervirussen en verschillende kwaadaardige programma's. Moderne antivirusprogramma's zijn niet alleen in staat om virussen te detecteren die al op de computer zijn binnengekomen, maar ook om ongeoorloofde toegang te voorkomen. De keuze van de beste antivirus hangt af van de criteria waarmee ze met elkaar worden vergeleken.

Wat is de beste antivirus?
Wat is de beste antivirus?

Houd er allereerst rekening mee dat zelfs de beste antivirus uw computer niet 100% kan beschermen tegen virussen en malware. Dit komt doordat er bijna dagelijks nieuwe virussen verschijnen. En het kost ontwikkelaars enige tijd om hun programma's te leren hoe ze nieuwe virussen kunnen detecteren en om updates uit te brengen voor gelicentieerde programma's. Het lijkt erop dat de beste uitweg is om twee antivirusprogramma's tegelijk te gebruiken. Maar veel van hen zijn volledig incompatibel met elkaar, en zelfs compatibele programma's laten werken is geen gemakkelijke taak.

Hieruit blijkt duidelijk dat de beste antivirus niet bestaat, net zoals de beste auto ter wereld niet bestaat. En welk antivirusprogramma u ook kiest, het heeft extra programma's nodig om het volledig te beschermen. Er komen regelmatig nieuwe antivirusprogramma's op de markt, dus het is noodzakelijk om ze constant te testen, te vergelijken, hun prestaties te controleren en hun vermogen om de computer te beschermen tegen gevaarlijke objecten te evalueren.

Vertrouw de verschillende gepubliceerde beoordelingen en onderzoeksresultaten niet. Ten eerste omdat dit vaak op maat gemaakte artikelen zijn die zijn ontworpen om een specifiek product te adverteren. Ten tweede worden vergelijkende studies van verschillende antivirussen uitgevoerd in Europa en Noord-Amerika, en hun virussen verschillen van de onze.

Uit de categorie van gratis antivirusprogramma's kan men een groep programma's onderscheiden die zich onderscheiden door goede kwaliteit, prestaties en gebruiksgemak. Dit is Avira Free Antivirus, AVAST! Gratis antivirus, Microsoft Security Essentials en AVG Antivirus Free Edition. Daarnaast hebt u een hulpprogramma nodig om het opstarten te regelen, evenals regelmatig maandelijks scannen met een antivirusscanner, die ook gratis kan worden gedownload op de websites van antivirusfabrikanten.

Betaalde antivirussoftware is over het algemeen beter dan gratis antivirussoftware, maar niet altijd. De beste zijn ESET NOD32, Kaspersky Internet Security, Norton Antivirus. Om hun werk te verbeteren, hebt u ook een hulpprogramma nodig dat het opstarten regelt. Bovendien moet het programma voortdurend handtekeningupdates ontvangen. Het is belangrijk. Een bijgewerkte gratis antivirus is beter dan een betaalde die om de een of andere reden geen updates ontvangt.

Aanbevolen: