Uitzoomen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Uitzoomen Op Een Computer
Uitzoomen Op Een Computer

Video: Uitzoomen Op Een Computer

Video: Uitzoomen Op Een Computer
Video: How to Zoom Out on a Computer Desktop : Basic Computer Operations 2024, April
Anonim

De schaal van alle elementen van de grafische interface van het besturingssysteem wordt gewijzigd door de schermresolutie in de OS-instellingen te verhogen of te verlagen. Hoe meer dots per eenheid monitoroppervlak het systeem kan weergeven, hoe kleiner de schaal van het bureaublad en de toepassingsvensters.

Uitzoomen op een computer
Uitzoomen op een computer

instructies:

Stap 1

Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, klikt u eerst met de rechtermuisknop op een ruimte op het bureaublad die vrij is van vensters en pictogrammen om toegang te krijgen tot de instellingen voor het wijzigen van de resolutie. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Schermresolutie". Open in het venster met scherminstellingen de vervolgkeuzelijst op de knop naast het label "Resolutie" en verplaats de schuifregelaar met de linkermuisknop om de gewenste waarde in te stellen. Houd er rekening mee dat een van de waarden hier is gemarkeerd met "Aanbevolen" - deze schermresolutie wordt als optimaal beschouwd voor uw monitor.

Stap 2

Als uw computer onder Windows XP draait, moet de volgorde van acties iets anders zijn. Ook hier moet u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken, maar er is geen item "Schermresolutie" in het contextmenu. Selecteer de regel "Eigenschappen" om het venster voor het wijzigen van de weergave-instellingen te openen en ga naar het tabblad "Opties".

Stap 3

Selecteer de gewenste schermresolutie door de schuifregelaar in de linkerbenedenhoek van dit tabblad te verplaatsen. Druk vervolgens op de knop "Toepassen" en het besturingssysteem zal de resolutie voor een korte periode - 15 seconden - wijzigen. Gedurende deze tijd moet u evalueren hoe de geselecteerde optie overeenkomt met de gewenste en op de knop "Ja" drukken. Als de nieuwe schaal niet bij u past, hoeft u niets in te drukken - wacht tot de timer is afgelopen en keer terug naar de vorige schermresolutie. Op deze manier kunt u visueel de meest optimale schermresolutiewaarde selecteren.

Stap 4

Soms is de mogelijkheid om de resolutie te wijzigen beperkt tot slechts een paar opties, die geen van alle in staat zijn om de gewenste schaal te bereiken. In de regel betekent dit dat het besturingssysteem de driver voor de videokaart gebruikt met minimale mogelijkheden, uit angst deze te beschadigen. Ofwel wordt de videokaart niet herkend door het systeem, ofwel is er geen overeenkomstige driver in het systeem. U dient zelf de benodigde software te installeren.

Aanbevolen: