Video Opnemen Van Uw Computerscherm

Video Opnemen Van Uw Computerscherm
Video Opnemen Van Uw Computerscherm

Video: Video Opnemen Van Uw Computerscherm

Video: Video Opnemen Van Uw Computerscherm
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Heel vaak moeten gebruikers van een pc met iemand delen wat er op hun monitor gebeurt. Dit is bijvoorbeeld nodig om een videoles op te nemen over het werken in een complex programma of om je vaardigheden te demonstreren bij het tekenen op een computer. Het is niet moeilijk om dit probleem op te lossen en video op te nemen vanaf uw bureaublad.

video van computerscherm
video van computerscherm

Als u video vanaf een computerscherm wilt opnemen, hoeft u niet te proberen de monitor zelf op te nemen met een videocamera. Het beeld zal van matige kwaliteit blijken te zijn en sommige belangrijke kenmerken kunnen niet worden weerspiegeld. Daarnaast heb je zeker de hulp nodig van een operator die het proces bewaakt en ervoor zorgt dat alle belangrijke punten in beeld komen.

Het probleem wordt op een veel eenvoudigere manier opgelost. U moet speciale software installeren waarmee u video kunt opnemen. Het werkt op dezelfde manier als het standaard Windows-mechanisme dat wordt gestart wanneer op de knop Print Screen wordt gedrukt. Maar helaas, wanneer u op deze toets drukt, is het mogelijk om alleen een statische schermafbeelding op te slaan en video-opname vanaf het computerscherm is niet voorzien in de standaardconfiguratie van bijna alle besturingssystemen.

Onder de populaire programma's voor het opnemen van video vanaf een computerscherm, zijn er verschillende van de handigste en gratis programma's.

De eerste is Free Screen To Video. Het programma ondersteunt de Russische taal en heeft een zeer duidelijke gebruiksvriendelijke interface. Haar werk begrijpen zal niet moeilijk zijn. Zelfs een beginnende gebruiker zal de instellingen snel aankunnen en kan gemakkelijk zijn eerste video opnemen vanaf de monitor.

Een ander handig en gratis programma is Free Screen Video Recorder. Het heeft een minder geavanceerde grafische interface, maar de uitgebreide mogelijkheden maken het nog interessanter dan vergelijkbare applicaties. Het zal ook heel gemakkelijk zijn om dit programma onder de knie te krijgen.

Als de vermelde opties niet bij u passen, denk dan aan de goede oude Virtual Dub. Dit programma heeft ook een plug-in voor schermopname. Het is ook gratis.

Naast deze toepassingen kunt u ook betaalde of shareware-programma's overwegen. De lijst is ook vrij groot. Hiervan zijn Bandicam en UVScreenCamera de meest interessante.

Onthoud dat de keuze van een programma voor het opnemen van video vanaf een computerscherm ook moet afhangen van de doeleinden waarvoor het is geselecteerd. Om bijvoorbeeld gamevideo's zoals let-play op te nemen, is het beter om programma's te kiezen die minder zijn geladen met grafische elementen die geen systeembronnen verspillen.

Naast applicaties voor Windows zijn er gespecialiseerde applicaties voor andere besturingssystemen en mobiele platformen. Ze werken allemaal op dezelfde manier als de beoordeelde programma's.

Aanbevolen: