Hoe Kom Je Erachter In Welke Taal Een Programma Is Geschreven?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter In Welke Taal Een Programma Is Geschreven?
Hoe Kom Je Erachter In Welke Taal Een Programma Is Geschreven?

Video: Hoe Kom Je Erachter In Welke Taal Een Programma Is Geschreven?

Video: Hoe Kom Je Erachter In Welke Taal Een Programma Is Geschreven?
Video: Wat is een programma? (Nederlands) 2024, Mei
Anonim

Een programmeertaal is een code die commando's voor een computer bevat - wat te doen bij bepaalde acties. Er zijn een groot aantal van dergelijke talen. Maar hoe weet je in welke taal een programma is geschreven?

Hoe kom je erachter in welke taal een programma is geschreven?
Hoe kom je erachter in welke taal een programma is geschreven?

instructies:

Stap 1

Kijk naar de code voor het schrijven van het programma. Om dit te doen, drukt u tegelijkertijd op de combinatie van de twee toetsen Ctrl en U op het toetsenbord. Symbolen die op een bepaalde manier zijn gestructureerd, verschijnen in een apart venster.

Stap 2

Analyseer de code. Let eerst op de bovenste regel van de code. Vaak bepalen de eerste tekens de naam van de programmataal, bijvoorbeeld HTML. De definitie kan ook de trefwoorden zijn die worden gebruikt om code te schrijven die specifiek zijn voor elke programmeertaal.

Stap 3

Verander de hoofdletters van het schrijven van sommige commando's, waarbij hoofdletters en kleine letters worden afgewisseld. Hoofdlettergevoelige talen, bijvoorbeeld C ++, C #, Java, JavaScript, Perl, PHP, zullen de betekenis van het woord veranderen, en niet-gevoelige talen - Delphi, VFP, Basic, VBA, VBScript - zullen negeer het zonder de opdrachtfunctie te wijzigen …

Stap 4

Kijk eens goed naar de operator die tekens en operatorhaakjes scheidt. In C ++, C #, Java, Perl, PHP, Delphi en Transact - SQL worden instructies gescheiden door; in dit geval zullen de operatorhaakjes van de talen verschillen, bijvoorbeeld in C ++, C #, Java, Perl, PHP zien de haakjes eruit als {}, en in Delphi en Transact - SQL zal het beginnen en einde. In sommige programmeertalen zijn dergelijke haakjes helemaal afwezig, bijvoorbeeld in Visual FoxPro, VBScript, Visual Basic'e en PL-SQL, ze hebben operatorscheiding door regelafbreking van een nieuwe alinea. Merk op dat het gebruik van symbolen; en _ (onderstrepingsteken) aan het einde van regels van Visual FoxPro- en VBScript-talen, respectievelijk Visual Basic'e, is typisch voor hen bij het schrijven van één instructie op meerdere regels code.

Stap 5

Vergelijk de code voor het schrijven van uw programma met de code voor programma's die in verschillende talen zijn geschreven. Gebruik ook coderingsstandaarden. Deze methode is vrij arbeidsintensief, maar het meest effectief.

Aanbevolen: