Waarom De Computer Langzaam Begon Te Werken

Inhoudsopgave:

Waarom De Computer Langzaam Begon Te Werken
Waarom De Computer Langzaam Begon Te Werken
Anonim

Een personal computer is een complex high-tech apparaat en het is nogal moeilijk om de reden te begrijpen waarom het kan vertragen, maar je kunt nog steeds proberen een urgent probleem op te lossen met behulp van standaardmethoden.

Waarom de computer langzaam begon te werken
Waarom de computer langzaam begon te werken

Verouderde componenten

Allereerst moet u op de computercomponenten letten, omdat de snelheid ervan afhangt. De gebruiker moet een moderne videokaart, processor en RAM aanschaffen, die harmonieus werken en goede resultaten opleveren. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld wenselijk om een videokaart aan te schaffen met een geheugencapaciteit van minimaal 2 GB. Als het gaat om het kiezen van een processor, is het niet nodig om de duurste optie aan te schaffen. Het volstaat om er een te kiezen, waarvan de klokfrequentie gelijk zal zijn aan 3 GHz of meer, met het aantal kernen niet minder dan 4. Met RAM is het nog steeds gemakkelijker. Hoe meer het zal zijn, hoe beter, het enige waar u op moet letten, is de maximale hoeveelheid RAM die door het moederbord wordt ondersteund.

Verstopte computer

Natuurlijk kan de computer vertragen, niet alleen vanwege verouderde hardware. Een vuile harde schijf en register kunnen ook de prestaties van uw pc beïnvloeden. In het geval dat de gebruiker geen specifieke software meer gebruikt, moet deze onmiddellijk worden verwijderd, niet op een pc worden opgeslagen en niet verstopt raken met ruimte.

Het register is iets ingewikkelder. Het kan met de hand worden schoongemaakt, maar het is een te lang en tijdrovend proces. Er is speciale software die dit probleem kan helpen oplossen. U kunt bijvoorbeeld CCleaner of RegClenaer gebruiken. Beide programma's hebben een vrij eenvoudige interface, wat betekent dat er geen problemen mogen zijn met het gebruik ervan. Om het register op te schonen, selecteert u gewoon een harde schijf, klikt u op de scanknop en wacht u tot het proces is voltooid. Als gevolg hiervan ziet de gebruiker gedetailleerde statistieken over ongebruikte programma's, informatie over externe software, ongebruikte DLL-bestanden, enz. Dit alles kan eenvoudig worden verwijderd en de computer keert terug naar de vorige staat met de juiste knop.

Er is nog een andere niet-triviale manier om dit probleem op te lossen. Om dit te doen, moet u een map openen en "Extra" en "Mapopties" selecteren in het hoofdmenu. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Weergave" en vink het vakje aan naast het item "Verborgen mappen en bestanden weergeven". Vervolgens moet de gebruiker het pad volgen: C: / Documenten en instellingen / (gebruikersnaam) / Lokale instellingen. De Temp-mappen (die tijdelijke systeembewerkingsbestanden bevatten) en Tijdelijke internetbestanden bevatten precies wat het systeem kan laden. Alle bestanden in deze categorieën moeten onmiddellijk worden verwijderd. Dezelfde rommel is te vinden in de map C: / Windows / Temp. Na het verwijderen van dergelijke tijdelijke bestanden zullen de prestaties van de computer toenemen.

Aanbevolen: