Hoe Geanimeerde Achtergrond In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Geanimeerde Achtergrond In Te Stellen
Hoe Geanimeerde Achtergrond In Te Stellen

Video: Hoe Geanimeerde Achtergrond In Te Stellen

Video: Hoe Geanimeerde Achtergrond In Te Stellen
Video: Update: Teams achtergrond nu vooraf in te stellen 2024, April
Anonim

Geanimeerde achtergronden kunnen een geweldige bureaubladdecoratie zijn. Het maakt niet uit wat je kiest - een knipperende kerstboom, een flegmatische kat die de bewegingen van je muis volgt met zijn ogen, of een rustig herfstlandschap, bij het kiezen en installeren van geanimeerde achtergronden, moet je enkele regels en voorwaarden volgen.

Geanimeerde achtergronden geven je bureaublad een speciale sfeer
Geanimeerde achtergronden geven je bureaublad een speciale sfeer

instructies:

Stap 1

Geanimeerde achtergronden voegen hun eigen charme toe aan uw computerervaring. Een levend dier op het scherm zal je opvrolijken, een bos- of rivierlandschap, en zelfs met geluiden, laat je een beetje ontspannen voor de monitor, en de naderende zeegolven geven je de mogelijkheid om te dromen over de komende vakantie op een barre winteravond. Maar voordat u besluit om geanimeerde achtergronden te installeren, moet u nuchter de bronnen van uw computer beoordelen. Zelfs de lichtste animatie kan een niet geheel nieuw systeem aanzienlijk vertragen. Ofwel de animatie zal bevriezen, of andere actieve programma's zullen beginnen te bevriezen, het plezier van geanimeerde achtergronden zal in dit geval zeer twijfelachtig zijn. Maar als u denkt dat uw computer over voldoende bronnen beschikt, mogen er geen obstakels zijn voor de installatie.

Een geanimeerd aquarium geeft je ogen een pauze van het werk
Een geanimeerd aquarium geeft je ogen een pauze van het werk

Stap 2

De eenvoudigste manier om geanimeerde achtergronden te installeren, is de gebruikelijke installatie van een geanimeerde gif-afbeelding in plaats van de achtergrond. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteer het item "maak een bureaubladafbeelding" in het menu. Als u naar de instellingen gaat, kunt u de weergaveparameters van de achtergrond aanpassen en bent u klaar.

Een ander type geanimeerde achtergrond is een installatiebestand dat u op uw computer moet uitvoeren. Het belangrijkste is om precies het bestand te kiezen dat bij uw schermextensie past, meestal worden er altijd verschillende opties aangeboden om uit te kiezen.

Je kunt een geanimeerd huisdier op het bureaublad plaatsen
Je kunt een geanimeerd huisdier op het bureaublad plaatsen

Stap 3

Maar soms komt het voor dat je niet zonder een hulpprogramma kunt. Dit kunnen programma's zijn zoals VistaGlazz, Dream Render of Windows DreamScene. Nadat je een van deze hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je, aan de hand van de aanwijzingen van het programma, kiezen uit de geanimeerde achtergronden die je al hebt, of nieuwe achtergronden downloaden van internet. Of u kunt de video zelfs instellen als geanimeerde achtergrond. Om dit te doen, moet je de gratis VLC-mediaspeler downloaden, in de geavanceerde instellingen van het programma, het item "video op het bureaublad" selecteren en als geanimeerde achtergrond kun je zelfs genieten van een ontspannende clip, zelfs van je favoriete film. U kunt ook op internet zoeken naar speciale clips voor geanimeerde achtergronden. Met deze clips vloeit het einde van de film soepel naar het begin en door het werk op automatisch herhalen te zetten, krijg je een prachtig ononderbroken beeld.

Aanbevolen: