Hoe U Uw Wachtwoorden Kunt Beschermen

Hoe U Uw Wachtwoorden Kunt Beschermen
Hoe U Uw Wachtwoorden Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Wachtwoorden Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Wachtwoorden Kunt Beschermen
Video: Veilige Wachtwoorden - Les 1 (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Volgens analytische onderzoeken wordt ongeveer 90% van de wachtwoorden als kwetsbaar beschouwd voor mogelijke cyberaanvallen. Internetbeveiligingsexperts zeggen dat onze wachtwoorden nu eenvoudiger dan ooit zijn. Dit komt door het gebrek aan tijd en de enorme hoeveelheid middelen die een account vereisen.

Hoe u uw wachtwoorden kunt beschermen
Hoe u uw wachtwoorden kunt beschermen

Sinds enkele jaren is er een stroom van gehackte accounts van sociale netwerken van gewone gebruikers. Persoonlijke correspondentie en andere vertrouwelijke informatie komt beschikbaar voor volkomen vreemden, waarschijnlijk met een zeer lage sociale verantwoordelijkheid.

En wij zijn verantwoordelijk voor alles, en onze wachtwoorden van hetzelfde type, waarvan de cijfers vaak overeenkomen met de geboortedatum. En als het wachtwoord complex is, wordt het noodzakelijkerwijs opgeslagen in een tekstdocument op het bureaublad met een voor zichzelf sprekende naam, zodat we het niet vergeten.

De lange periode waarin hackers, dankzij lekken en beveiligingslekken, honderdduizenden gegevens van verschillende accounts verkregen, stelde hen in staat databases voor hun programma's te creëren die in staat waren om binnen enkele seconden miljoenen varianten van veelgebruikte wachtwoorden te sorteren.

Om niet het volgende slachtoffer van een hack te worden, kan het naleven van enkele basisprincipes voor het werken met wachtwoorden het beschermingsniveau voor elk account aanzienlijk verhogen:

Om geheime combinaties in gedachten te houden, gebruikt meer dan de helft van de gebruikers een of meer wachtwoorden voor alle accounts. De noodzaak om een tekstdocument of een goed geheugen te gebruiken zal geen grote rol spelen als je speciale software gebruikt om wachtwoorden op te slaan.

De meeste sites vereisen een wachtwoord dat uit verschillende hoofdletters bestaat. Afwisselen van symbolen in de toekomstige geheime code zijn ook vereist.

En zelfs hier manifesteert het menselijk brein zich: voor een grotere evenredigheid plaatst de gebruiker symbolen aan het begin en aan het einde, en het midden van het wachtwoord wordt meestal ingenomen door een zinvolle datum.

Al dergelijke combinaties zijn al lang bekend bij hackers, de algoritmen van moderne programma's ontdekten snel het basispatroon en gebruiken dit met succes in het selectieproces zelf.

Het enige advies is om een wachtwoordgenerator te gebruiken, met als resultaat een nietszeggende combinatie van cijfers, letters en symbolen van verschillende hoofdletters, meer dan 12 tekens lang.

De meeste grote portals ondersteunen deze optie nu. Het gebruik van uw telefoon om uw account te verifiëren is een enorm pluspunt voor uw algehele privacy. Als iemand probeert in te loggen op uw account vanaf een ander apparaat, zal de service u vragen om de code van de sms in te voeren.

Verander nooit wachtwoorden voor links in berichten waar je niet om hebt gevraagd, omdat deze links gecompromitteerd kunnen worden. Na een grote hack van een portal neemt het aantal phishing-e-mails enorm toe

Voer eventuele acties met uw account rechtstreeks op de site zelf uit, niet via de link in de brief, maar via de zoekmachine.

De veiligste manier om uw wachtwoorden op te slaan, is door software van derden te gebruiken. Veel programma's hebben een hoge mate van bescherming en versleutelen op betrouwbare wijze de gegevens die in hun bewaring zijn opgeslagen.

Toegang tot uw wachtwoorden is mogelijk vanaf verschillende apparaten via de cloud, synchronisatie stelt u in staat om dit snel en overal met internet te doen.

Aanbevolen: