Hoe Maak Je Een Poppengezicht In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Poppengezicht In Photoshop
Hoe Maak Je Een Poppengezicht In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Poppengezicht In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Poppengezicht In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van Adobe Photoshop gaan veel verder dan het retoucheren van digitale bitmaps, het toevoegen van verschillende effecten, enz. Een van de soorten verwerking van echte afbeeldingen in deze grafische editor is hun stilering op een bepaalde manier. Dus op de foto kun je een poppengezicht voor een persoon maken, dat er heel origineel uitziet in combinatie met een goed geselecteerde achtergrond.

Hoe maak je een poppengezicht in Photoshop
Hoe maak je een poppengezicht in Photoshop

Het is nodig

  • - originele foto;
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Open in Adobe Photoshop de originele foto met het gezicht waarvan je een pop wilt maken. Converteer de huidige laag van achtergrond naar hoofd. Om dit te doen, selecteert u Laag, Nieuw en "Laag Van Achtergrond …" in de menu's.

Stap 2

Kopieer de afbeeldingen van de wenkbrauwen, ogen, mond en neus om lagen te scheiden. Gebruik het gereedschap Veelhoeklasso om het gewenste fragment te selecteren. Laat tegelijkertijd een kleine marge over met een afbeelding van leer rond de randen. Druk op Ctrl + J of kies Laag, Nieuw en "Laag via kopiëren" in de menu's om een laag te maken met een kopie van de selectie. Breng elk oog en elke wenkbrauw over naar een aparte laag. Kopieer de neus, beginnend vanaf de plaats boven de neusbrug.

Stap 3

Verwijder de wenkbrauwen, mond en onderkant van de neus in de originele afbeelding. Schakel de zichtbaarheid van alle lagen uit, behalve het origineel. Schakel er naar over. Activeer het gereedschap Kloonstempel, pak een penseel waarmee u comfortabel kunt werken. Ruwe retoucheren uitvoeren. Werk de hobbels af met de gereedschappen Patch en Retoucheerpenseel.

Stap 4

Maak poppenogen. Schakel de zichtbaarheid van de laag met de afbeelding van een van de ogen in en schakel ernaar. Activeer de transformatiemodus door te schalen door Bewerken, Transformeren en Schalen te kiezen in de menu's. Klik op de knop Beeldverhouding behouden in het bovenste paneel of houd de Shift-toets ingedrukt. Vergroot het oog 1,5-2 keer. Pas transformatie toe door te dubbelklikken in het midden van de selectie. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de getransformeerde afbeelding nauwkeurig te positioneren. Doe hetzelfde met het tweede oog.

Stap 5

Schakel over naar de mondlaag. Verminder het. Gebruik dezelfde transformatie door te schalen. In dit geval mag u de automatische doseermodus echter niet activeren door uw mond verticaal te strekken of samen te knijpen.

Stap 6

Verwerk het neusbeeld. Na het toepassen van een schaaltransformatie, verklein deze 1,5-2 keer, maar alleen horizontaal. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om het precies boven de neus in de originele afbeelding te plaatsen.

Stap 7

Vervorm de wenkbrauwen in de modi Vervormen of Verdraaien door de overeenkomstige items te selecteren in het gedeelte Transformeren van het menu Bewerken. Maak ze dunner en meer uitgerekt naar boven en opzij.

Stap 8

Meng de vervormde fragmenten op afzonderlijke lagen met de afbeelding van het hoofdgezicht. Activeer het gummetje. Stel Brush in als zijn modus. Kies een borstel van een geschikt formaat en type. Verlaag de dekking naar 20-30%. Schakel tussen lagen en wis de randen van de fragmenten zodat ze vloeiend overgaan in de achtergrond. Voeg de lagen samen door Afbeelding afvlakken te kiezen in het menu Laag. Gebruik de Blur and Healing Brush om de oneffenheden van de huid en eventuele beelddefecten bij de naden aan te pakken.

Stap 9

Sla het resultaat op. Druk op Ctrl + Shift + S. Selecteer het juiste formaat, voer de bestandsnaam in. Klik op Opslaan.

Aanbevolen: