Stoppels Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Stoppels Verwijderen In Photoshop
Stoppels Verwijderen In Photoshop

Video: Stoppels Verwijderen In Photoshop

Video: Stoppels Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Met de beeldverwerkingstools van de Adobe Photoshop-editor kunt u zeer diepe foto's retoucheren. Met behulp van een aantal technieken kun je letterlijk elk gezicht op de foto transformeren. Haal er bijvoorbeeld de stoppels van af.

Stoppels verwijderen in Photoshop
Stoppels verwijderen in Photoshop

Het is nodig

  • - de originele afbeelding;
  • - Adobe-Photoshop.

instructies:

Stap 1

Open de originele afbeelding in Adobe Photoshop door op Ctrl + O te drukken. Selecteer onmiddellijk de te verwerken gebieden. Verdeel in drie groepen. Neem in de eerste groep fragmenten op die zeer dicht bedekt zijn met borstelharen, volledig of bijna vrij van huidgebieden. De tweede - die delen van het beeld waarin de borstelharen erg schaars zijn, maar het beeld is vrij duidelijk. Alle andere percelen zullen tot de derde groep behoren. Bijvoorbeeld die waarvan de borstelharen kort zijn en opgaan in de textuur van de huid.

Stap 2

Begin met het verwijderen van dikke stoppels. Dit is het moeilijkste van de baan. Het zal nodig zijn om het beeld van de huid op deze plaatsen volledig opnieuw te creëren. Dupliceer de huidige laag door op Ctrl + Shift + N te drukken. Activeer het gereedschap Kloonstempel. Selecteer een penseel met een geschikte diameter met behulp van de penseelbediening op het bovenpaneel. Gebruik het gereedschap Kloonstempel om de huidsecties te kopiëren van de gebieden die niet door de borstelharen worden ingenomen. Maak ruwe voegen tussen de plaatsen van de gekopieerde fragmenten glad met behulp van het gereedschap Vervagen.

Stap 3

Selecteer en verwijder delen van de afbeelding die niet zijn gecorrigeerd. Activeer het gummetje. Kies een comfortabele borstel. Verlaag de dekking naar 10-15%. Verwerk de randen van de rest van de afbeelding zodat deze zonder vervorming overgaat in de onderste laag. Druk op Ctrl + E om de lagen samen te voegen.

Stap 4

Begin met het corrigeren van gebieden met dunne maar scherpe stoppels. Dupliceer de huidige laag. Selecteer de menu-items Filter, Overig, Hoogdoorlaat … Activeer de optie Voorbeeld. Stel de Radius zo in dat de borstelharen duidelijk afsteken tegen de huid in het voorbeeldvenster. Klik op OK om het filter toe te passen.

Stap 5

Keer de afbeelding om door op Ctrl + I te drukken. Wijzig de overvloeimodus van de huidige laag in Overlay. Selecteer Laag, Laagmasker, Alles verbergen in het menu. Er wordt een laagmasker gemaakt om alles te verbergen. Zet de voorgrondkleur op wit. Activeer het penseel. Verf over dunne maar goed gedefinieerde borstelharen op het masker. Lijn de lagen uit door op Ctrl + E te drukken.

Stap 6

Begin met de laatste algemene beeldverwerking. Breng het retoucheerpenseel of het retoucheerpenseel aan op de plekken waar kleine stukjes borstelharen zitten. Waar de borstelharen opgaan in de huidtextuur, probeer te retoucheren met een gewone borstel met een lage hardheid en dekking.

Stap 7

Waar zware correcties zijn aangebracht (bijvoorbeeld een afbeelding vervangen door een Clone Stamp), herstelt u de natuurlijke helderheid en licht-schaduwovergangen. Gebruik de Burn Tool en Dodge Tool.

Stap 8

Identificeer gebieden waar de structuur van de huid aanzienlijk is beschadigd als gevolg van erosie. Maak selectiekaders om hen heen. Voeg ruis toe aan deze fragmenten. Selecteer hiervoor Filter, Ruis, Ruis toevoegen… in het menu, stel de filterparameters in en klik op OK.

Aanbevolen: