Hoe Het Wachtwoord Van De Router Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Van De Router Te Achterhalen?
Hoe Het Wachtwoord Van De Router Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Wachtwoord Van De Router Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Wachtwoord Van De Router Te Achterhalen?
Video: wifi wachtwoord achterhalen 2024, April
Anonim

Met de ontwikkeling van internet wordt het noodzakelijk om apparaten te gebruiken die constante toegang tot het World Wide Web bieden. Onlangs zijn Wi-Fi-routers aan populariteit gewonnen, waardoor u een draadloos thuisnetwerk kunt maken. Vaak vergeet de gebruiker die dit apparaat op een laptop of tablet heeft aangesloten echter het wachtwoord ervan, informatie waarover in de toekomst dringend behoefte kan zijn. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de code van de wifi-router kunt onthouden.

Hoe het wachtwoord van de router te achterhalen?
Hoe het wachtwoord van de router te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Om een verloren wifi-wachtwoord te herstellen, hebt u in de regel slechts één aangesloten computer op dit netwerk nodig, in de rechterbenedenhoek moet u het verbindingspictogram vinden en erop klikken. Vervolgens moet u "Network and Sharing Center" selecteren en vervolgens wordt een venster geopend waarin het raadzaam is om aan de rechterkant "Draadloze netwerken beheren" te selecteren. Na het voltooien van de beschreven combinaties wordt een ander venster weergegeven, waar u met de rechtermuisknop op de bestaande verbinding moet klikken en vervolgens "Eigenschappen" moet selecteren.

Stap 2

Verder, door naar het tabblad "Beveiliging" te gaan, is het raadzaam om de "Netwerkbeveiligingssleutel" in te voeren, waar verborgen tekens worden weergegeven, wat een vergeten wachtwoord betekent. Om het te herkennen, hoeft u alleen maar een vinkje te plaatsen naast het item "Verborgen pictogrammen weergeven". Opgemerkt moet worden dat het herstelde wachtwoord voor betrouwbaarheid op een stuk papier moet worden geschreven en op een bepaalde plaats moet worden geplaatst.

Stap 3

In het geval dat het configuratiescherm geen item "Beheer draadloze netwerken" op de computer heeft, moet u op het speciale verbindingspictogram in de meldingsfuncties klikken, waarna een lijst met netwerken wordt geopend. Daarna moet u met de rechtermuisknop op het netwerk klikken waarop de laptop of tablet is aangesloten en vervolgens "Eigenschappen" selecteren. Verder is het raadzaam om het vakje naast het item "Ingevoerde tekens weergeven" aan te vinken, waarna het gewenste wachtwoord van Wi-fi wordt weergegeven.

Stap 4

Het is ook mogelijk om het verloren wifi-wachtwoord terug te vinden in de routerinstellingen. Hiervoor sluit je de router eenvoudig aan op je computer met de meegeleverde netwerkkabel. Daarna moet u dit draadloze apparaat aansluiten en het volgende adres in de adresbalk van de browser invoeren: 192.168.1.1, voer vervolgens de login en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de instellingen. Vervolgens moet u naar het tabblad "Draadloze modus" - "Draadloze beveiliging" gaan. Parallel aan de regel "PSK-wachtwoord" wordt de toegangscode tot het wifi-netwerk weergegeven. Opgemerkt moet worden dat op Asus-routers het wachtwoord rechtstreeks op de hoofdpagina kan worden geschreven.

Aanbevolen: