Hoe Te Linken In Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Te Linken In Tekst
Hoe Te Linken In Tekst

Video: Hoe Te Linken In Tekst

Video: Hoe Te Linken In Tekst
Video: 12: How to Create Links in HTML | Basics of CSS | Learn HTML and CSS | HTML Tutorial 2024, Mei
Anonim

Hyperlinks waren oorspronkelijk alleen attributen van hypertext-documenten - complexen van gerelateerde documenten, samengesteld met behulp van een speciale opmaaktaal (HTML). In dergelijke documenten zijn ze het belangrijkste verbindende element, met behulp waarvan de overgang van een deel van de tekst naar een ander document dat daarmee verband houdt, wordt uitgevoerd. Momenteel worden dit soort actieve elementen, vaak eenvoudigweg links genoemd, echter ondersteund door de meeste formaten waarin tekstdocumenten elektronisch worden opgeslagen.

Hoe te linken in tekst
Hoe te linken in tekst

instructies:

Stap 1

Gebruik de "a"-tag om een link in de HTML-bron van het hypertextdocument te plaatsen. Een stukje van zo'n code kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Tekstlink

Deze tag bestaat uit twee delen (opening en sluiting), waartussen tekst wordt geplaatst, die als link voor de gebruiker zichtbaar zal zijn. Het href-attribuut moet tussen de haakjes van de openingstag worden geplaatst en het adres bevatten van het bestand of de webresource waarnaar de link moet verwijzen. Dit is de minimale code die nodig is om een hyperlink weer te geven, maar er kunnen andere attributen in de openingstag worden geplaatst die informatie bevat over het uiterlijk van deze link, evenals hoe deze moet reageren op verschillende gebeurtenissen (hover, klikken, enz.).

Stap 2

Plaats de gegenereerde tag zelf in de broncode van het document of gebruik de pagina-editor als dit document wordt gehost op een server met een geïnstalleerd contentmanagementsysteem. Zo'n editor heeft een visuele modus, waarin, om een link te maken naar een woord, zin, afbeelding of ander element van de pagina, het voldoende is om het te selecteren, op de corresponderende link in de editor-interface te klikken en het adres op te geven in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 3

Als u een link in een tekstdocument in Word-formaat wilt invoegen, markeer dan eerst het woord of de zin waarvan u een link wilt maken. Ga vervolgens naar het tabblad Invoegen en klik op de knop Hyperlink in de groep Koppelingen met opdrachten. Dit opent een dialoogvenster voor het bijbehorende Word-onderdeel. Hetzelfde venster kan worden geopend door het item "Hyperlink" te selecteren in het contextmenu dat verschijnt nadat u met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst hebt geklikt. Of u kunt het doen door eenvoudig op de sneltoets ctrl + k te drukken.

Stap 4

Gebruik de bedieningselementen van het dialoogvenster dat wordt geopend en zoek een document op uw computer of op een bron die beschikbaar is op het lokale netwerk. Als het vereiste document op internet is geplaatst, kunt u de URL kopiëren vanuit de browser of het "handmatig" typen in het veld "Adres". Klik vervolgens op de knop "OK" en het invoegen van de link wordt voltooid.

Aanbevolen: