Hoe Maak Je Tekenfilms Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Tekenfilms Op Een Computer
Hoe Maak Je Tekenfilms Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Tekenfilms Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Tekenfilms Op Een Computer
Video: HOE MAAK JE EEN ANIMATIEFILM? | Willem Wever | NPO Zapp 2024, Mei
Anonim

De creaties van moderne animatie zijn als een kunstwerk, en men wil de schoonheid en het idee daarvan keer op keer bewonderen. Het is nog leuker om zoiets met je eigen handen te doen. Ik moet toegeven dat het maken van een volwaardige cartoon een nauwgezet werk is van een groot team mensen, maar iedereen kan de basistechnieken van animatie leren.

Hoe maak je tekenfilms op een computer
Hoe maak je tekenfilms op een computer

Het is nodig

Adobe Illustrator, Autodesk 3Ds Max, Autodesk Maya

instructies:

Stap 1

Selecteer het programma waarin je gaat werken. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, heb je verschillende richtingen om je reis van leeranimatie te beginnen. Als je eenvoudige vectortekeningen gaat tekenen, dan is Adobe Illustrator het meest geschikt. Dit programma is misschien wel een van de gemakkelijkste voor beginners, en je kleine man zal twee dagen na het bestuderen van het programma zijn eerste stap kunnen zetten.

Stap 2

Geef uw voorkeur aan Autodesk 3Ds Max als u complexe geanimeerde vormen wilt maken en ze een volledig echte uitstraling wilt geven. In dit programma zijn bijvoorbeeld Autobots voor de film "Transformers" gemaakt. Met het programma kunt u elke millimeter van uw model in volledige 3D-ruimte voorschrijven. Om dit programma onder de knie te krijgen, moet je echter sleutelen, omdat het vele malen ingewikkelder is dan het vorige.

Stap 3

Stop bij Autodesk Maya om enorme cartoonwerelden te creëren. Net als het vorige programma is Maya een set tools voor het verwerken en ontwerpen van 3D-modellen. Het programma is echter geconfigureerd om niet met één gedetailleerde verwerkingseenheid te werken, maar om volledige scènes te creëren. Dat wil zeggen, het is niet nodig om alle delen van het tafereel afzonderlijk te tekenen, maar er wordt wel een vorm van realisme opgeofferd.

Stap 4

Kies, afhankelijk van het gekozen programma, voor jezelf een set trainingsvideo's en boeken voor de initiële beheersing van het programma. Om vergelijkbaar materiaal te vinden, zoekt u naar iets als "3d max-zelfstudies" of "Illustrator voor beginners". Als uw kennis van het Engels het toelaat, kunt u hetzelfde zoeken in het Engelstalige deel van internet. De gevonden informatie zal onevenredig groter zijn.

Stap 5

Oefen regelmatig. Werken in dergelijke editors is niet zoals fietsen, de subtiliteiten van programma's worden heel gemakkelijk en snel vergeten, en om te onthouden, moet je boeken opnieuw lezen en video's bekijken. Stel daarom, om een goed resultaat te behalen, geen lessen uit en gun uzelf geen vakantie. Maak een regelmatig schema en besteed 3-4 keer per week minimaal een uur aan animatie. En binnen een maand zul je versteld staan van je successen.

Aanbevolen: