Hoe Beelden Tot Leven Te Brengen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Beelden Tot Leven Te Brengen In Photoshop
Hoe Beelden Tot Leven Te Brengen In Photoshop

Video: Hoe Beelden Tot Leven Te Brengen In Photoshop

Video: Hoe Beelden Tot Leven Te Brengen In Photoshop
Video: Make your photos MOVE and COME TO LIFE! Photoshop Tutorial 2024, Maart
Anonim

Als krachtige professionele tool biedt de grafische editor Adobe Photoshop de breedste mogelijkheden voor het retoucheren van foto's. Door het gebruik ervan kunt u effecten creëren die de perceptie van de werkelijkheid letterlijk veranderen. U kunt dus zelfs beelden animeren in Photoshop.

Hoe beelden tot leven te brengen in Photoshop
Hoe beelden tot leven te brengen in Photoshop

Het is nodig

  • - Adobe-Photoshop;
  • - bestand met de afbeelding van het standbeeld.

instructies:

Stap 1

Laad de standbeeldafbeelding in Adobe Photoshop door op Ctrl + O te drukken of door "Open …" te kiezen in het menu Bestand. Gebruik het gereedschap Zoomen om het beeld te vergroten, zodat het comfortabeler wordt om met het gezicht te werken.

Stap 2

Maak een selectie rond het gezicht en de nek (delen van de afbeelding waar de echte persoon die door het standbeeld wordt vertegenwoordigd, zichtbare delen van de huid zou moeten hebben). Gebruik verschillende soorten Lasso-tools of de Pen-tool. Sluit de ogen en lippen uit de selectie. Dit kan worden gedaan door dezelfde tools toe te passen met de Alt-toets ingedrukt. Pas indien nodig het gebied aan in de snelmaskermodus of met behulp van de menuopdrachten Selecteren.

Stap 3

Wijzig de tint van de selectie zodat deze eruitziet als een menselijke huid. Open het dialoogvenster Kleurtoon/verzadiging door een item met dezelfde naam te kiezen in het gedeelte Aanpassingen van het menu Afbeelding. Activeer de optie Inkleuren. Verplaats de schuifregelaars Tint, Verzadiging, Lichtheid totdat u de gewenste kleur krijgt. Klik OK.

Stap 4

Verwijder significante vlekken van het gezicht van het standbeeld. Gebruik tools zoals Patch Tool, Healing Brush Tool, Spot Healing Brush Tool.

Stap 5

Ga verder met een zachte correctie van onvolkomenheden in het gezicht. Druk achtereenvolgens op de toetscombinaties Ctrl + C en Ctrl + V. Er wordt een nieuwe laag gemaakt met een kopie van de afbeelding uit het selectiegebied. Druk op Ctrl + Shift + D om de selectie te herstellen. Selecteer items Filter, Blur, "Gaussiaans vervagen …" in het hoofdmenu. Stel in het dialoogvenster dat verschijnt de waarde Radius zo in dat de afbeelding wazig genoeg wordt. Klik OK. Verander de dekking in het Lagenpaneel naar 30-50%.

Stap 6

Activeer het gummetje. Kies een zachte (20-25% hardheid) borstel met een geschikte diameter. Veeg over de delen van de afbeelding die je nodig hebt om het duidelijker te maken (ogen, lippen, neus, kin). Nadat u het gewenste effect hebt bereikt, voegt u de lagen samen door Laag en Omlaag samenvoegen te kiezen in het menu of door op Ctrl + E te drukken.

Stap 7

Geef je lippen een natuurlijke tint. Maak er een selectiekader omheen op dezelfde manier als in de tweede stap. Volg de stappen van de derde stap om de gewenste kleur te verkrijgen.

Stap 8

Behandel de ogen op dezelfde manier. Markeer ze. Sluit de irissen en pupillen uit het selectiegebied (hiervoor is het handig om een snelmasker te gebruiken). Verlicht het hoornvlies met Hue / Saturation. Selecteer de irissen. Geef ze de kleur die je wilt. Verf over de pupillen met een zwarte borstel met zachte randen.

Stap 9

Evalueer het resultaat van uw werk door de afbeelding op verschillende schalen te bekijken. Werk eventueel aan andere delen van het beeld (handen, haar). Sla de afbeelding op in een bestand door op Ctrl + Shift + S te drukken.

Aanbevolen: