Snel Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Snel Knippen In Photoshop
Snel Knippen In Photoshop

Video: Snel Knippen In Photoshop

Video: Snel Knippen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een van de meest voorkomende bewerkingen in Adobe Photoshop is het uitsnijden van verschillende delen van een afbeelding. Daarom is het belangrijk om in Photoshop snel objecten van verschillende vormen en typen te kunnen uitsnijden. Afhankelijk van de aard van het fragment dat wordt verwerkt, zullen de gebruikte tools variëren.

Snel knippen in Photoshop
Snel knippen in Photoshop

Het is nodig

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Als u in Photoshop een deel van een afbeelding met een rechthoekige of elliptische vorm moet uitsnijden, activeert u respectievelijk het gereedschap Rechthoekig selectiekader of Elliptisch selectiekader. Maak met de muis een selectiegebied van de gewenste vorm en grootte. Pas het indien nodig aan door Selectie transformeren te kiezen in het menu Selecteren. Druk op Ctrl + X of gebruik het item Knippen in het menu Bewerken.

Stap 2

Als u een fragment in de vorm van een polygoon wilt knippen, gebruikt u het gereedschap Veelhoeklasso. Activeer het. Klik op de punten die de hoekpunten van het uitknipgebied zijn. Druk na het maken van de selectie op Ctrl + X.

Stap 3

Als de vorm die u wilt knippen complex genoeg is maar contrasterende contouren heeft, selecteert u het gereedschap Magnetische lasso. Pas de parameters van de werking ervan aan door de waarden in het bovenpaneel te wijzigen. Teken de omtrek van het uitgesneden fragment met het gereedschap. Druk op Ctrl + X.

Stap 4

Gebruik het gereedschap Toverstaf om gebieden en objecten uit te snijden die stevig of stevig genoeg zijn. Activeer deze tool door op de overeenkomstige knop in de werkbalk te klikken. Stel de parameter Tolerantie in het bovenste paneel in en stel de toegestane afwijking van de originele kleur in bij het definiëren van de randen. Klik op het uit te knippen gebied. Druk op Ctrl + X.

Stap 5

Gebruik het gereedschap Snelle selectie om snel vrij uniforme delen van afbeeldingen met duidelijke grenzen uit te snijden. Configureer na het activeren van de tool de parameters van de werking ervan. Klik en sleep over de aangrenzende gebieden van het uitknipgebied. Nadat u een selectie van de gewenste vorm hebt gemaakt, drukt u op Ctrl + X.

Aanbevolen: