Hoe Foto's Te Knippen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Te Knippen In Photoshop
Hoe Foto's Te Knippen In Photoshop

Video: Hoe Foto's Te Knippen In Photoshop

Video: Hoe Foto's Te Knippen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Als je een originele ansichtkaart of collage wilt maken als cadeau aan je vrienden voor een vakantie of feest, maar niet weet hoe je een afbeelding uit de ene foto moet knippen om deze op een andere te plaatsen, dan komt Adobe Photoshop je te hulp, die een uitgebreide reeks functies heeft voor fotomontage en een nette combinatie van foto's. In dit artikel zullen we je vertellen over de gemakkelijkste manier om een foto te knippen in Photoshop, beschikbaar voor elke beginnende gebruiker van het programma.

Hoe foto's te knippen in Photoshop
Hoe foto's te knippen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open in het programma de afbeelding waaruit u het object wilt knippen. Selecteer op de werkbalk aan de linkerkant van het programmavenster het gereedschap Magnetische lasso en houd de linkermuisknop ingedrukt en omcirkel het gewenste object met een ruwe en geschatte contour, die later gedetailleerd zal worden.

Stap 2

Dubbelklik op de voltooide selectie om een selectie te vormen die is gemarkeerd met een stippellijn. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en klik op Laag via knippen.

Stap 3

Het geselecteerde object wordt dus overgebracht naar een nieuwe laag en alleen de achtergrond blijft op de vorige laag staan, die u niet langer nodig hebt - maak op de laag met de achtergrond een algemene selectie (Selecteren) en druk op Delete.

Stap 4

Verwijder daarna de laag zelf door er met de rechtermuisknop op te klikken en op Laag verwijderen te klikken, of door de laag naar het prullenbakpictogram in het deelvenster Lagen te slepen.

Stap 5

Aangezien de aanvankelijke selectie van de afbeelding slordig en algemeen was, moet u de detaillering van de omtrek opnemen en de afbeelding nauwkeuriger opschonen van achtergebleven achtergrondfragmenten.

Stap 6

Neem het gereedschap Achtergrondwisser en stel de grootte en hardheid of zachtheid in de guminstellingen in. Hoe zachter de gum is, hoe netter de selectie zal zijn.

Stap 7

Tijdens het wissen van de afbeelding van achtergrondfragmenten, is het het beste om de grootte van de wisser te wijzigen van groter naar kleiner om kleine elementen van de afbeelding beter te kunnen verwerken. Schaal de tekening en verwijder voorzichtig de overtollige achtergrond eromheen, waarbij u de omtrek behoudt en de tekening zelf niet aanraakt.

Stap 8

Gebruik een zachte, dunne gum om langs de omtrek van het object te tekenen om de scherpe randen iets glad te strijken. Daarna kan de afbeelding op een andere achtergrond worden ingevoegd, collages en ansichtkaarten maken.

Aanbevolen: