Vervorming Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Vervorming Verwijderen In Photoshop
Vervorming Verwijderen In Photoshop

Video: Vervorming Verwijderen In Photoshop

Video: Vervorming Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Alle afbeeldingen die zijn verkregen door het fotograferen van echte objecten, bevatten vervormingen die worden veroorzaakt door de kromming van de lenzen van het optische systeem van de fotografische apparatuur. Dergelijke defecten in afbeeldingen worden vervorming (geometrische aberratie) genoemd. Maak onderscheid tussen positieve (speldenkussen) en negatieve (barrel) vervorming. U kunt dergelijke vervormingen verwijderen in grafische editors. Bijvoorbeeld in Adobe Photoshop.

Vervorming verwijderen in Photoshop
Vervorming verwijderen in Photoshop

Het is nodig

  • - Adobe-Photoshop;
  • - foto met vervorming.

instructies:

Stap 1

Laad een afbeelding met optische vervorming in Adobe Photoshop. Klik in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu op het item "Open …" of druk op Ctrl + O op het toetsenbord. Selecteer het bestand in het weergegeven dialoogvenster en klik op OK.

Stap 2

Activeer het filter dat is ontworpen om optische vervorming te corrigeren. Selecteer in het menu achtereenvolgens Filter, Vervormen en "Lenscorrectie …". Het dialoogvenster voor het instellen van de parameters van het toegepaste effect wordt geopend.

Stap 3

Pas de weergaveparameters aan van de wijzigingen die u aanbrengt. Activeer de optie Voorbeeld. De originele afbeelding wordt weergegeven in het voorbeeldvenster. Activeer de optie Raster weergeven. Er wordt een raster weergegeven, zodat u de juiste locatie van verticale en horizontale objecten kunt bepalen. Klik op de knop Zoomtool. Klik op de afbeelding om een geschikte kijkschaal te selecteren.

Stap 4

Verwijder vervorming veroorzaakt door de kromming van de objectieflens. Verplaats de schuifregelaar Vervorming verwijderen. Probeer horizontaal en verticaal geplaatste objecten zoveel mogelijk langs de rasterlijnen uit te lijnen.

Stap 5

Corrigeer perspectiefvervorming. Verplaats de schuifregelaars Verticaal perspectief en Horizontaal perspectief of voer waarden in de bijbehorende vakken in om het gewenste effect te bereiken.

Stap 6

Verwijder de vervorming die wordt veroorzaakt door het kantelen van de camera tijdens het fotograferen. Grijp met de muis en verplaats de lijn van de hoekbesturing. Beheer het resultaat in het voorbeeldvenster. Als de hellingshoek van de originele afbeelding niet groot is, selecteert u de correctiewaarde handmatig door deze in het bijbehorende tekstveld in te voeren. Herhaal indien nodig stap 4-6 voor een nauwkeurigere selectie van alle parameters.

Stap 7

Pas een filter toe op de afbeelding. Klik op OK in het venster Lenscorrectie. Wacht tot het einde van het verwerkingsproces.

Stap 8

Snijd het resulterende filter bij. Hoogstwaarschijnlijk heeft het transparante stukken langs de randen. Activeer het gereedschap Bijsnijden. Selecteer het gebied dat u wilt behouden. Klik op de knop van een ander hulpmiddel. Klik op Bijsnijden in het queryvenster.

Stap 9

Sla het verwerkingsresultaat op. Gebruik het item "Opslaan als …" of "Opslaan voor web en apparaten …" in het menu Bestand. Geef uw voorkeursopslagformaat en opties voor gegevenscompressie op. Sla bovendien een kopie van de afbeelding op in PSD-indeling als u van plan bent er verder mee te werken.

Aanbevolen: