Een Detail Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Detail Verwijderen In Photoshop
Een Detail Verwijderen In Photoshop

Video: Een Detail Verwijderen In Photoshop

Video: Een Detail Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

De perfecte foto moet in alles perfect zijn. Daarom is het jammer als een foto die beweert perfect te zijn, wordt bedorven door een onbeduidend detail. Gelukkig kunt u met het arsenaal aan retoucheerhulpmiddelen van professionele grafische editors tegenwoordig bijna elk defect corrigeren.

Een detail verwijderen in Photoshop
Een detail verwijderen in Photoshop

Het is nodig

  • - Adobe-Photoshop;
  • - een bestand met de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad de originele afbeelding in Adobe Photoshop. Selecteer in het menu Bestand en "Open …" (u kunt in plaats daarvan op Ctrl + O drukken). Geef het vereiste bestand op in het dialoogvenster Openen. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Verwijder details van de afbeelding door ze te vervangen door andere fragmenten. Activeer het gereedschap Kloonstempel. Pas de parameters van zijn werk aan door de diameter, hardheid en dekking van de borstel te kiezen (dit wordt gedaan in het venster dat wordt geopend nadat u op het penseel in het bovenste paneel hebt geklikt). Druk op de Alt-toets. Klik met de muis op het punt, dat de startpositie zal zijn voor het verkrijgen van het gekloonde fragment van de afbeelding. Laat Alt los. Beweeg de cursor over het gedeelte dat u wilt verwijderen. Klik of veeg eroverheen. Herhaal deze stap totdat u het gewenste resultaat krijgt en verander zo nodig de positie van de bron van de vervangende afbeelding.

Stap 3

Verwijder kleine details die defecten zijn die niet sterk afsteken tegen een uniforme achtergrond met "genezende" tools. Activeer de Retoucheerpenseel of Spot Healing Brush Tool. Pas ze aan door penseelopties te kiezen. Gebruik hulpmiddelen voor de details van de afbeelding. Het principe van het werken met het gereedschap Retoucheerpenseel is vergelijkbaar met dat beschreven voor het gereedschap Kloonstempel in de vorige stap. Het gebruik van de Spot Healing Brush Tool is nog eenvoudiger - klik gewoon op de onderdelen die u wilt verwijderen.

Stap 4

Delen van complexe vormen, evenals die op een niet-uniforme achtergrond, kunnen worden verwijderd met behulp van de Patch-tool. Maak op een gemakkelijke manier een selectiegebied rond het onderdeel. Activeer de Patch-tool. Verplaats met de muis, terwijl u de linkertoets ingedrukt houdt, de selectie naar de plaats van de afbeelding, waar de achtergrond vergelijkbaar is met die waarop het onderdeel zich bevindt. Laat de muisknop los.

Stap 5

Als u details wilt verwijderen terwijl u rekening houdt met perspectiefvervorming (bijvoorbeeld het verwijderen van een raam van een bakstenen muur die zich in de verte uitstrekt), gebruikt u het Perspectiefpunt-filter. Selecteer het item met deze naam in het menu Filter of druk op Ctrl + Alt + V. Er wordt een dialoog weergegeven. Klik daarin op de knop Create Plane Tool. Klik met de muis op de vier punten die het perspectief bepalen. Klik op de knop Stempelgereedschap. Selecteer de penseelopties door de waarden in de velden Hardheid, Diameter en Dekking te wijzigen. Werk vervolgens zoals met een vergelijkbaar hulpmiddel dat in de tweede stap wordt beschreven. Klik op OK om de wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Sla de afbeelding op. Gebruik het item "Opslaan als …" van het menu Bestand of de toetsen Ctrl + Shift + S. Geef het bestandsformaat en de naam op in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: