Hoe Een Yota USB-modem Aan Te Sluiten In Lubuntu

Hoe Een Yota USB-modem Aan Te Sluiten In Lubuntu
Hoe Een Yota USB-modem Aan Te Sluiten In Lubuntu

Video: Hoe Een Yota USB-modem Aan Te Sluiten In Lubuntu

Video: Hoe Een Yota USB-modem Aan Te Sluiten In Lubuntu
Video: How to switch mode Huawei USB modem using configuration file on Linux or Ubuntu 2024, Mei
Anonim

Onlangs zijn er veel klachten geweest van gebruikers van besturingssystemen op basis van Ubuntu over het onvermogen om Yota usb-modems te gebruiken. Dit soort problemen komt vrij vaak voor. Als u de trotse eigenaar bent van zo'n modem en problemen heeft ondervonden bij het opzetten van uw offline verbinding met internet, dan is deze informatie nuttig voor u.

Hoe een Yota USB-modem aan te sluiten in Lubuntu
Hoe een Yota USB-modem aan te sluiten in Lubuntu

Het eerste dat u moet weten, is of uw modem werkt. Laten we het als volgt doen:

1. Steek de modem in een werkende USB-poort.

2. Open een terminal (ALT + F2 Run: lxterminal).

3. Controleer of het systeem de aangesloten modem ziet: lsusb. In de uitvoer van deze opdracht zouden we de aangesloten Yota-modem moeten zien (in mijn geval: Bus 001 Device 005: ID 1076: 8002 GCT Semiconductor, Inc. LU150 LTE Modem [Yota LU150]). Als de modem niet wordt gevonden, moet u ervan uitgaan dat er een hardwareprobleem is met de modem of de usb-poort.

Nadat u heeft gecontroleerd of de modem en usb-poorten werken, gaat u verder met de configuratie:

1. Controleer op een nieuwe netwerkinterface in het systeem: ifconfig. Als er niets nieuws is, ga dan naar plan "B":

  • We kijken naar alle beschikbare netwerkinterfaces van het systeem: ls / sys / class / net (in mijn geval: enp1s0 enx00093bf01a40 lo wlp2s0). Het is ook mogelijk om alle netwerkinterfaces op het systeem weer te geven met de opdracht ifconfig -a, maar de uitvoer ervan is omslachtiger.
  • De nieuwe interface op mijn systeem is enx00093bf01a40 we activeren het: sudo ifconfig enx00093bf01a40 up. Het zou nu in de uitvoer van het ifconfig-commando moeten verschijnen.

2. Vraag DHCP-gegevens op via deze interface: sudo dhclient enx00093bf01a40.

Alles is klaar! De modem is nu aangesloten en klaar voor gebruik. Om de voorwaarden voor aansluiting te selecteren, gaat u naar het adres: telecomoperator.

Om niet al deze bewerkingen elke keer uit te voeren wanneer het nodig is om het internet ver van de bewoonde wereld te gebruiken, kunt u een klein script schrijven dat, wanneer een modem is aangesloten, al het bovenstaande voor ons zal doen. Maar dit is een onderwerp voor een ander artikel.

Aanbevolen: