Opstarten Opschonen

Opstarten Opschonen
Opstarten Opschonen

Video: Opstarten Opschonen

Video: Opstarten Opschonen
Video: Les 1 - Computer opschonen 2024, Mei
Anonim

Is uw computer vele malen langzamer gestart dan voorheen? Misschien is het tijd om je startup op te schonen.

Opstarten opschonen
Opstarten opschonen

Zeker wanneer het systeem start, worden er veel programma's gelanceerd die ooit interessant voor u waren, maar nu niet meer nodig zijn. U kunt hun pictogrammen in het systeemvak zien - op dezelfde plaats waar de systeemklok wordt weergegeven. En sommige toepassingen hebben helemaal geen visuele weergave, terwijl ze een deel van de systeembronnen opslokken, waardoor het werk wordt vertraagd.

Daarnaast is het in het belang van de veiligheid van tijd tot tijd nuttig om het opstarten te onderzoeken, omdat er soms programma's worden gestart waarvan je nog nooit hebt gehoord en zeker niet op je computer hebt geïnstalleerd. Dit is al een teken van virale activiteit en dergelijke oproepen moeten worden geëlimineerd.

Welnu, om de autoload niet te vaak op te schonen, wees voorzichtig bij het installeren van nieuwe programma's. Veel ervan zijn standaard naar opstarten geschreven, maar dit is lang niet altijd nodig voor de gebruiker. Schakel deze instelling uit en het volgende programma vertraagt het opstarten van uw computer niet.

De eenvoudigste manier om het opstarten op te schonen, is door het menu Start - Programma's - Opstarten te openen. Hier zijn de snelkoppelingen naar de programma's die het systeem bij elke start start. U kunt ze eenvoudig verwijderen (klik met de rechtermuisknop en selecteer "Verwijderen"). De snelkoppeling wordt verwijderd en de volgende keer dat Windows wordt gestart, wordt er geen toepassing gestart die de gebruiker niet nodig heeft.

Het opstartmenu is echter lang niet de enige plaats met een lijst met toepassingen die bij het opstarten van het systeem zijn gestart. In moderne versies van Windows is er een handig hulpmiddel waarmee u een volledige lijst met toepassingen kunt zien die automatisch worden gestart bij het opstarten. Om ermee aan de slag te gaan, typt u msconfig op de opdrachtregel of in het menu Uitvoeren. In het geopende venster zijn we geïnteresseerd in het tabblad Opstarten.

Bij elke start ziet u een lijst met programma's die door het systeem zijn gestart. Het kan behoorlijk lang zijn. Sommige van de hier vermelde toepassingen zijn nodig voor de werking van het systeem, sommige voor het gemak van de gebruiker, en sommige kunnen veilig worden uitgeschakeld door eenvoudigweg het vakje in de overeenkomstige regel uit te schakelen.

Het is niet gemakkelijk voor een leek om erachter te komen welke van de programma's nodig zijn en welke kunnen worden opgegeven. Wees voorzichtig - het uitschakelen van enkele belangrijke applicaties kan een onverwacht en onaangenaam effect hebben: het systeem zal worden verstoord. Om uw taak gemakkelijker te maken, bevat elke regel het bedrijf dat de gegeven softwaremodule heeft geschreven, het pad naar de uitvoerbare module (kolom "Opdracht") en in de kolom "Locatie" de plaats waar deze module moet worden uitgevoerd. Het kan zijn zoals het Startup-menu dat ons al bekend is - het wordt aangegeven als een pad dat begint vanaf het systeemstation (meestal C:) en eindigt met de StartUp-map. Andere locaties die beginnen met HKLM of HKCU zijn een link naar een registercomponent. Indien nodig kan het register onafhankelijk worden bekeken en aangepast, zonder de hulp van msconfig.

Laten we regedit uitvoeren (u moet deze opdracht typen in de opdrachtregel of in het menu "Uitvoeren"). De registertakken die we nodig hebben zijn HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun en HKCUSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun. De sleutels worden hier vermeld, die elk het pad naar de toepassing aangeven dat het systeem start wanneer het opstart. Als u de sleutel verwijdert, wordt het downloaden van de geselecteerde toepassing geannuleerd.

Aanbevolen: