Een Bug In Het BIOS Oplossen

Inhoudsopgave:

Een Bug In Het BIOS Oplossen
Een Bug In Het BIOS Oplossen

Video: Een Bug In Het BIOS Oplossen

Video: Een Bug In Het BIOS Oplossen
Video: `Bios Bug yapıyor.. 2024, Mei
Anonim

BIOS is het basisinvoer- / uitvoersysteem. Dit is een firmware die componenten start en pollt en het besturingssysteem begint te laden. Een fout in de BIOS-instellingen kan ertoe leiden dat de computer onstabiel wordt of helemaal niet wordt ingeschakeld. Heel vaak gebeurt dit en het is niet altijd duidelijk welke parameter tot een dergelijk resultaat heeft geleid. U kunt alle fouten in het BIOS onmiddellijk herstellen door de instellingen opnieuw in te stellen.

Een bug in het BIOS oplossen
Een bug in het BIOS oplossen

instructies:

Stap 1

Open het BIOS van uw computer. Om dit te doen, drukt u op de aan / uit-knop of start u opnieuw op. Druk direct na de piep op de DEL-toets. Je kunt er meerdere keren op drukken - moderne computers starten zo snel op dat het moeilijk is om het juiste moment te pakken, dus druk gerust en het BIOS wordt geopend. Op sommige moederbordmodellen kan de knop voor het invoeren van de BIOS-instellingen F2, F12 of F10 zijn - deze informatie staat in de instructies, evenals in de onderste regel van het scherm tijdens het laden. Als alles correct is gedaan, verschijnt het menu met systeeminstellingen op het scherm.

Stap 2

Zoek het fabrieksresetmenu. Zoek naar Load fail safe defaults of Load Default instellingen. Navigeer door de menucategorieën met behulp van de pijltoetsen op uw toetsenbord. Druk op de Enter-knop wanneer u een geschikt instellingsitem vindt. Hiermee worden alle wijzigingen gereset, wat betekent dat alle mogelijke BIOS-fouten worden gecorrigeerd.

Stap 3

Zoek het menu Opslaan en afsluiten en druk op de knop Enter. Er verschijnt een bericht in het Engels waarin u wordt gevraagd de wijzigingen te bevestigen. Druk op Enter of Y om uw wijzigingen op te slaan. De computer zal afsluiten en opstarten met de nieuwe "opstart"-instellingen. Tijdens het opstartproces kan er een bericht verschijnen waarin staat dat u op F1 moet drukken om door te gaan met downloaden. Druk op deze toets en ga verder met het opstarten van de computer.

Stap 4

U kunt alle BIOS-instellingen resetten door de batterij te verwijderen. Dit is een alternatieve methode die helpt in gevallen waarin de computer het invoeren van de systeeminstellingen niet toestaat of helemaal niet opstart. Koppel alle kabels los. Neem een kruiskopschroevendraaier en een schroevendraaier met rechte punt.

Stap 5

Verwijder de schroeven aan de achterkant van de systeemeenheid. Verwijder de zijklep. Zoek een ronde, glanzende batterij met een diameter van ongeveer anderhalve centimeter. De sleuf waarin deze batterij zich bevindt, heeft een uitsteeksel van de gesp. Gebruik een schroevendraaier om dit lipje los te wrikken en verwijder de batterij. Laat alles 10-15 minuten aan staan - zonder stroom worden alle instellingen teruggezet naar nul en worden fouten in het BIOS verholpen.

Stap 6

Installeer de batterij in het moederbord, let op de polariteit; de kant met de belettering moet bovenaan liggen. Sluit alle apparaten aan op de systeemeenheid, sluit de voedingskabel aan. U kunt uw computer aanzetten.

Aanbevolen: