Een Database Naar De Server Overbrengen

Inhoudsopgave:

Een Database Naar De Server Overbrengen
Een Database Naar De Server Overbrengen

Video: Een Database Naar De Server Overbrengen

Video: Een Database Naar De Server Overbrengen
Video: create mysql database, tables and insert data using php functions 2024, April
Anonim

De eenvoudigste manier om een database van de ene server naar de andere over te zetten, is via tekstbestanden. Deze procedure wordt hieronder beschreven voor de meest voorkomende MySQL DBMS bij webprogrammering. Bijna alle hostingproviders bieden phpMyAdmin aan voor het beheer van dit soort databases, waarmee u alle benodigde bewerkingen direct in het browservenster kunt uitvoeren.

Een database naar de server overbrengen
Een database naar de server overbrengen

Het is nodig

Toegang tot PHPMyAdmin-applicatie

instructies:

Stap 1

Bereid de bestanden van de draagbare database voor op het uploaden naar de sql-server. Als deze bestanden nog niet bestaan, voer dan de bewerking uit om alle tabellen van de vereiste database te exporteren van de server waarop deze is opgeslagen.

Stap 2

Laad de phpMyAdmin-interface in uw browser. Als u de directe link niet kent, zoekt u deze op in het databasebeheergedeelte van het hostingbeheerpaneel. Inloggen op de interface vereist autorisatie, maar wanneer u zich aanmeldt via het hostingpaneel, kunnen er voldoende gegevens zijn opgeslagen in de huidige sessie van uw browser.

Stap 3

Voer de naam van de over te dragen database in het veld "Nieuwe database" in het rechterframe van de interface in en klik op de knop "Maken". De applicatie stuurt een CREATE DATABASE-verzoek en toont u een bericht over het resultaat van de uitvoering.

Stap 4

Maak alle databasetabellen handmatig aan als u geen exportbewerkingen hebt uitgevoerd, maar de bestanden op een andere manier hebt ontvangen en er geen CREATE TABLE-query's in staan. Om te controleren of de vereiste instructies in de bestanden staan, opent u ze met een teksteditor en gebruikt u de zoekfunctie voor de zoekopdracht "CREATE TABLE".

Stap 5

Klik op de link Importeren bovenaan het rechterinterfaceframe. Rechts van de knop "Bladeren" wordt het opschrift "Maximale grootte" tussen haakjes geplaatst en wordt de gewichtslimiet van het geüploade bestand aangegeven, ingesteld door uw hostingprovider in de serverinstellingen. Als de databasebestanden niet binnen deze beperking passen, verdeel dan voor het laden de reeksen sql-instructies die ze bevatten in verschillende bestanden. De limiet is zelden minder dan twee megabyte, en dit is meestal voldoende.

Stap 6

Klik op de knop Bladeren, zoek het eerste downloadbare databasebestand en klik op Openen.

Stap 7

Zorg ervoor dat de tekentabel die is opgegeven in het veld "Bestandscodering" de tekens bevat die worden gebruikt in de tekstvelden van de gedownloade database. Dit is alleen nodig als de teksten tekens bevatten die niet in het Engelse alfabet voorkomen.

Stap 8

Klik op de OK-knop onderaan het rechterframe om het bestand te downloaden.

Stap 9

Herhaal de uploadprocedure als er meerdere bestanden zijn.

Aanbevolen: