Hoe Maak Je Een LAN-netwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een LAN-netwerk Aan
Hoe Maak Je Een LAN-netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een LAN-netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Een LAN-netwerk Aan
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, Mei
Anonim

Lokale netwerken worden meestal gemaakt om toegang te krijgen tot gedeelde bronnen, om synchrone internettoegang te bieden en om openbare printers te configureren. Om zelf een LAN-netwerk aan te maken, moet je rekening houden met een aantal nuances.

Hoe maak je een LAN-netwerk aan
Hoe maak je een LAN-netwerk aan

Het is nodig

router

instructies:

Stap 1

Voor het bouwen en configureren van een min of meer groot lokaal netwerk heeft u een netwerkhub nodig. Ben je van plan om alle apparaten van internettoegang te voorzien, dan is het aan te raden om een router te gebruiken. Koop de benodigde apparatuur.

Stap 2

Om een LAN-netwerk te maken, kun je het zonder router doen zonder een wifi-kanaal te ondersteunen. Sluit deze apparatuur aan op wisselstroom. Zet de router aan.

Stap 3

Sluit de door uw ISP geleverde internetverbinding aan op het internetkanaal (DSL, WAN) van de router. Zoek de LAN-poort (Ethernet) op het apparaat. Sluit hem aan op een willekeurige computer.

Stap 4

Zet deze pc aan en start de browser. Lees de gebruikershandleiding van uw router en zoek het originele IP-adres van dit apparaat. Voer de waarde in de adresbalk van uw browser in.

Stap 5

De webgebaseerde interface van de routerinstellingen wordt voor u geopend. Ga naar het WAN-menu (Internet Setup-instellingen). Wijzig de parameters van sommige items van dit menu om de router te voorzien van communicatie met de server van de provider. Vergeet niet de vereiste gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren en de NAT-functie te activeren, indien ondersteund door uw routermodel.

Stap 6

Start uw router opnieuw op. Herhaal de procedure om het menu met apparaatinstellingen te openen. Zorg ervoor dat de verbinding met de server tot stand is gebracht. Controleer of er internettoegang is op de computer die op de router is aangesloten.

Stap 7

Verbind andere stationaire computers met de router via LAN (Ethernet) kanalen met netwerkkabels. Als het aantal computers groter is dan het aantal bovengenoemde kanalen, gebruik dan een netwerkhub om meerdere pc's op één poort aan te sluiten. Zorg ervoor dat alle computers toegang hebben tot internet.

Aanbevolen: